header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Са нашег "Телеграм" канала: духовни бисери
Са нашег "Телеграм" канала: духовни бисери Штампај Е-пошта
петак, 30 децембар 2022

 СНАГА СТРАДАЊА није у величини самих страдања, ВЕЋ У ТОМЕ КАКО ЧОВЕК ПОДНОСИ ТА СТРАДАЊА. Понекад наизглед безначајне околности изазивају велику тугу код човека. Треба саосећати. И једна те иста чињеница, очигледно, узрокује страдања различитим људима у различитим степенима. ТО ЗАВИСИ ОД ТОГА КАКО ИХ ЧОВЕК ПРИМА.

Преподобни Никон Оптински (Бељајев)

️ Ако не претрпиш страдање, не можеш узићи на крст. Када први пут претрпиш страдање, тада ћеш ући у пристаниште Његовог покоја; и тада ћеш безмолствовати без икаквих брига, имајући у Господу утврђену душу и увек прилепљену уз Њега, вером чувану, и која се надом весели (Рим. 12,12), радујући се у љубави, чуван Светом Јединосушном Тројицом; и тада ће се на теби испунити речено: нека се узвеселе небеса и нека се радује земља (Пс. 95,11). Јер такав је безбрижан живот човека Божијег. Отац и Син и Дух Свети радују се спасењу душе твоје, брате мој љубљени.

Преподобни Варсонуфије Велики

...БЕЗ БОЖИЈЕ ПОМОЋИ НЕ МОЖЕ СЕ УЧИНИТИ НИ ЈЕДНО ДОБРО, али ако смо од Бога остављени, тада ћемо као лист који се љуља или прах, ветром разметани, бити сметени од ђавола и постати предмет поруге за врата и оплакивања за људе.

Преподобни Нил Сорски

Има људи, па чак и великих, који, када дође недоумица, не питају Господа; a потребно је рећи: „ГОСПОДЕ ЈА САМ ГРЕШАН ЧОВЕК И НЕ РАЗУМЕМ КАО ШТО ТРЕБА, АЛИ ТИ МЕ, МИЛОСТИВИ, УРАЗУМИ КАКО ТРЕБА ДА ПОСТУПИМ“. И милостиви Господ не жели да се душа наша буде смућена од врага, и предлаже нам шта да радимо, а шта не.

Преподобни Силуан Афонски

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.