header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ватикански преврат: папа Бенедикт је однео тајну у гроб Штампај Е-пошта
субота, 31 децембар 2022

 Оснивач Првог руског ТВ канала Царград Константин Малофејев коментарише смрт Бенедикта XVI:

Не могу а да не кажем неколико речи о преминулом Бенедикту XVI. Према многим конзервативним католицима, он је био прави папа. Онај који се зове Фрања је само узурпатор, штићеник лево-либералног лобија.

Историчари тек треба да одговоре шта се догодило пре 10 година, када је још увек енергични понтифик био приморан да се повуче. Тако што је „папа“ постао лик који сада спроводи агенду савременог безбожног света у Римокатоличкој цркви.

Како је приметио Малофејев, „римокатолици традиционалисти“ криве „хомосексуалну мафију” за ватикански пуч почетком 2013. Судећи по редовно откриваним ватиканским сексуалним скандалима (укључујући и педофиле), ово никако није измишљотина љубитеља трачева. Али Бенедикт XVI једноставно није успео да се носи са тим“.

Покојни папа је увек био веран традиционалним хришћанским вредностима. И управо је то оно што су замерали господари савременог света. Притом, никада није играо на публику, није се експонирао као шаљивџија, као што то чини његов „наследник” скоро 10 година. Упркос неслагањима између православаца и католика, покојни папа изазива искрено поштовање. И туга што није успео да задржи атеистичке процесе који уништавају западну цивилизацију, - нагласио је Константин Малофејев.

Бенедикт XVI је водио Римокатоличку цркву од 19. априла 2005. до 28. фебруара 2013. године. Папа Бенедикт XVI постао је 2013. први понтифекс у 600 година који је абдицирао.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 31 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 89 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.