header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Нове Порфиријеве јереси
Уредништво: Нове Порфиријеве јереси Штампај Е-пошта
недеља, 01 јануар 2023

 Порфирије Перић, који се силом (не)прилика налази на челу Београдске патријаршије, упутио је телеграм саучешћа папи Фрањи, а поводом смрти папе Бенедикта XVI.

У већ виђеном јеретичком патосу, који је показао у саучешћу поводом смрти енглеске краљице Елизабете II, Порфирије Бенедикта смешта у рај. Хипотетички посматрано, када би Порфиријева молитва била услишена, у рају би нестало Срба, али и других православних. Јер, који би Србин пристао да буде у таквом рају, у коме су архијеретици и вековни српски крвници - римске папе?! Зар Свети Јасеновачки Новомученици да буду на истом месту са онима који су благосиљали усташке покоље Срба и никада, ни једну молбену реч за опроштај нису упутили? Старац Вукашин са Алојзијем Степинцем?!

У Порфиријевом саучешћу такође видимо еклисиолошку јерес – он папу Бенедикта именује „архипастирем Цркве Христове“, што ће рећи да Порфирије ватиканску јерес и секту сматра јединственим делом Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве.

Порфирије је познат по веровању у самочудотворство, то јест да је он тај који ствара чуда. То смо већ видели приликом давања аутокефалије македонским расколницима, када је ту издају приписао „чуду“.

А сада хиљадугодишњи ватикански раскол "чудотворно" припаја Светој Цркви Христовој, ваљда са вером да смо сви ми бесловесно стадо, које ће да блеји уместо да узвикне: НЕДОСТОЈАН!

Пошао је он био и у Пећку патријаршију да дочека Божић по папском календару, али му се жеља није испунила. Господ га је – преко својих несвесних слугу – зауставио на административној граници...

+ + +

Патријарх Порфирије упутио саучешће папи Фрањи поводом смрти Бенедикта XVI

Патријарх српски Порфирије упутио је данас саучешће папи Фрањи поводом упокојења његовог претходника, папе емеритуса Бенедикта XVI.

''Блаженог спомена папа Бенeдикт XVI у историји Цркве Христове остаће упамћен као архипастир који је све мерио Христом, одакле потиче и његова отворености и разумевање за васцели хришћански свет, а посебно за православно богословље и предање.

Упућујемо молитве Исусу Христу, Првосвештенику будућих добара да душу папе Бенедикта упокоји са светима, где нема бола, туге, уздисања, него где је живот вечни, стоји у писмо предстојатеља Српске Православне Цркве. Изразе саучешћа Патријарх Порфирије је упутио и апостолском нунцију у Србији, Надбискупу Санту Ганђемију и надбискупу и метрополиту београдском Ласдиславу Немету', наводи се у саучешћу патријарха, саопштила је СПЦ.

Извор: „Политика“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 01 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 87 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.