header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Верни народ Ваљева нам пише: владика Исихије - обећао!
Верни народ Ваљева нам пише: владика Исихије - обећао! Штампај Е-пошта
среда, 04 јануар 2023

 На дан Светог Великомученика Бонифација, на Оце, у задњој недељи Божићног поста, десио се најављени скуп побожног народа Ваљева са Преосвећеним Владиком Исихијем и Свештенством - поводом разговора у вези промена на Светој Литургији. Догађај је текао у самом Храму Васкрсења Господњег и то достојанствено са обе стране, без икакве трунчице беса, гнева, увреда и поготово мржње, баш онако како приличи браћи у Христу.

Нећемо Вам овом приликом препричавати детаљно о чему се све расправљало, већ само оно што је најбитније за васцели род Православни.

Чврст став присутног верујућег народа био је, да Свету Литургију коју је сатавио Богонадахнуто Св. Јован Златоусти, нико не сме ни за педаљ окрњити, прекрајати и мењати. Да се све новине под хитно коригују – исправе, и да се настави правилно служење онако како доликује Хришћанским пастирима... Морамо признати да је Владика био стрпљив, сваког је саслушао и неарогантно одговарао. Покушавао је у више наврата да изнађе нека компромисна решења али му није пошло за руком. Разговор је потрајао онолико дуго колико је било потребно да се чује оно што смо сви са вером и надом прижељкивали, и под опаском да ћемо се скупљати све више и учесталије, још у већем броју и упорније ако се не деси душекорисна исправка, Владика је преломио и пред свима ОБЕЋАО!!! Обећао да ће се Света Литургија служити по строго донетој одлуци Сабор СПЦ-е из 2007 године, која је још увек на снази.

Поновићемо, сусрет је прошао без иједног инцидента и са једне и са друге стране. Свештенство није никаквим гестом вршила притисак на народ, те смо се разишли до даљњег – до следеће Литургије, надамо се исправне. Чекаћемо и будно пратити чистом савешћу след догађаја, наравно ако претекнемо у сутрашњи дан, а до тад… Збогом! Христос се роди!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.