header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит Климент: Пре Апокалипсе биће скрнављење Лавре Штампај Е-пошта
уторак, 10 јануар 2023

 Председавајући Синодалног информативно-просветног одељења Украјинске православне цркве митрополит Климент (Вечерја) рекао је да је изненађен речима људи на власти да могу да одлучују о судбини Кијево-печерске лавре. Он је о томе говорио у коментару за лист Страна.

 „Изненађен сам како људи на власти смело изјављују да ће они одлучивати о судбини Лавре. Уосталом, ни један човек на земљи не зна за своју личну судбину чак ни шта ће нам се догодити сутра. О Лаври су многи старци предвиђали да ће пре краја света и Апокалипсе њене светиње бити оскрнављене. Верници су добро упознати са овим предсказањима светих људи“, рекао је владика Климент.

Митрополит Климент је прокоментарисао изјаву шефа одбора Рада за хуманитарну политику Никите Потурајева да би Кијево-печерска лавра могла бити потпуно одузета УПЦ. Раније је министар културе и информационе политике Александар Ткаченко рекао да ће почетком фебруара бити донета одлука Интерресорне комисије о Доњој лаври.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 44 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.