header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Инсајдер: „Чврсто верујем да је убијен“
Инсајдер: „Чврсто верујем да је убијен“ Штампај Е-пошта
четвртак, 12 јануар 2023

 Умро кардинал Џорџ Пел, бивши шеф Ватиканског трезора и папин сарадник

          Кардинал Џорџ Пел, чија је пресуда за злостављање деце шокирала Римокатоличку цркву пре него што је поништена, умро је 10. јануара у 81. години.

„Чврсто верујем да је убијен“, рекао је инсајдер за Глориа.тв о смрти кардинала Џорџа Пела (Georgea Pella).

 Пел је умро истог дана када је оперисан. Наводно је разговарао са анестезиологом НАКОН операције пре него што је доживео срчани удар.

Операција је била изборна (унапред планирана), „како би имао темељну процену ризика и да би се сматрао способним за операцију“.

Овај 81-годишњак би имао још највише десет година на ногама. Зашто сада заменити кук?, пита инсајдер: „Имао је и висок крвни притисак и дијабетес, али је иначе био у доброј форми.

Према инсајдеру, „постоји нешто веома чудно у свему овоме” јер се „често постоперативне компликације јављају након неколико дана – као што су сепса или крвни угрушак”, док се „периоперативне [= пре/током/после операције] компликације често јављају током операција или због анестезије“.

Ретко је да неко умре након операције истог дана након опоравка од анестезије.

Инсајдер: "Никада не бисмо сазнали. Али кладим се да је то лоша игра."

Извор: "Глириа.Тв"

+ + +

Умро кардинал Џорџ Пел - Био осуђен за сексуално злостављање дјечака

МЕЛБУРН - Кардинал Џорџ Пел, чија је пресуда за злостављање дјеце шокирала Католичку цркву прије него што је поништена, умро је у 81. години.

Бивши шеф ватиканског трезора био је аустралијски католички клерик највишег ранга, а уједно и највиша црквена фигура икада осуђена за овакво дјело.

Званичници Католичке цркве саопштили су да је преминуо усљед компликација послије операције кука, пренио је Би-Би-Си.

Кардинал Пел је служио као надбискуп Мелбурна и Сиднеја прије него што је постао један од најближих сарадника папе.

Он је премјештен у Рим 2014. године да би средио стање ватиканских финансија, али је ту позицију изгубио 2017. и вратио се у Аустралију да би се суочио са оптужбама за сексуално злостављање дјеце.

Порота је 2018. године утврдила да је злостављао двојицу дјечака док је био надбискуп Мелбурна деведесетих година. Пел, који је тврдио да је невин, провео је 13 мјесеци у затвору прије него што је Високи суд Аустралије поништио пресуду 2020. године.

Након тога је отац једног од дјечака из црквеног хора поднио грађанску тужбу, а процес је још у току.

У међувремену, истрагом је утврђено да је Пел знао за сексуална злостављања која су вршили свештеници још током седамдесетих, али да ништа није предузео тим поводом.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Глас Српске"

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 12 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.