header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Духовно-национ. центар за Европу: Апел Србима у Швајцарској Штампај Е-пошта
петак, 27 новембар 2009

АПЕЛ ЗА ПОДРЖАВАЊЕ РЕФЕРЕНДУМА О ЗАБРАНИ МИНАРЕТА

Image         Захваљујући швајцарском "Егеркингер комитету", који делује под окриљем Народне партије, за 29. новембар текуће године је расписан референдум о забрани изградњи минарета у Швајцарској.

Непосредни повод за организовање референдума био је тај што је у појединим швајцарским општинама била најављенa изградња муслиманских џамија са минаретом. Национално свесни швајцарски грађани су се побунили против ове најаве, али правним и легалним путем нису ништа могли урадити, тако да су људи из Удружења "Егеркингер"  били мишљења да се овај проблем може решити на целој територији земље у виду народне иницијативе.

По речима једног од главних иницијатора референдума, др Улриха Шлиера, функција минарета је главни аргумент за покретање иницијативе. Минарет као грађевина нема религиозни карактер, он се као такав не спомиње ни у Курану, ни у другим светим исламским списима. Минарет је више симбол религиозно-политичке силе, који оспорава права другима на верску слободу као и на основна људска права, децидинирано пропагира ширење ислама, па се дошло до закључка да сви ови аргументи не доприносе религиозној толеранцији и, самим тим, у земљи се ствара атмосфера нарушавања верске слободе.

Нама Србима не би требало посебно објашњавати шта је ислам, какве су последице касног схватања  Мухамедовог ратоборног учења и крвавог деловања на просторима свих србских земаља.

Позивамo све Србе и Србкиње, који имају право гласа, сви који желе да живе у слободној држави без страха за сигурност својих најближих, у нади да се очувају хришћанске вредности,  да у недељу 29. новембра изађу на биралишта и подрже иницијативу "Егеркингер комитета".

Срдачан поздрав,

Милан Старчевић, повереник Духовно – националног центра за Европу

Последњи пут ажурирано ( петак, 27 новембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.