header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Грчки расизам! - Ево зашто су Грчке цркве и Грци против Словена Штампај Е-пошта
понедељак, 16 јануар 2023

 Грчки митрополит о расној супериорности Грка над Словенима

„Ако су словенски народи заборавили да су им Грци дали културу и да су преко грчких мисионара примили светлост хришћанске вере из хришћанске светиљке грчке Византије, и да зато морају из захвалности одати дужно поштовање и благонаклоност према грчкој раси која их је васпитала и просветлила, а не да пројављују себе као ниске и неблагодарне непријатеље, онда ће свеправославна свест срушити њихове суморне и вероломне планове...

Из претходног је јасно да је Грчка Православна Источна Црква поново позвана да после рата води гигантску црквену борбу, с једне стране, против Западне Римокатоличке цркве и њене пропаганде, а с друге стране, против словенског комунизма и словенских Цркава.

Митрополит закинтски Хризостом. Две главне опасности // Екклисија. № 29–30 от 1. августа 1947 г. (Званични орган Грчке Цркве).

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: http://archive.e-vestnik.ru/page/index/194712673.html

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.