header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јеврејски конгрес тражи од Лаврова извињење због речи о Хитлеру; МИП: Не занима нас њихово мишљење Штампај Е-пошта
четвртак, 19 јануар 2023
           Европски јеврејски конгрес сматра да руски министар спољних послова Сергеј Лавров треба да се извини што је упоредио политику САД према Русији са покушајима Адолфа Хитлера да реши јеврејско питање, наводи се у саопштењу на сајту конгреса.

„Шокирани смо и потресени овим срамним поређењем, које је министар Лавров дао, дејстава коалиције демократских земаља и прогона и убиства шест милиона Јевреја од стране Хитлера током Холокауста“, изјавио је председник конгреса Ариел Музикант. Према његовим речима, то искривљује представу о трагедији, у вези са чиме Конгрес позива руског министра да се изјасни.

Реакција руског Министарства спољних послова

На ово саопштење реаговало је Министарство спољних послова Русије, које је саопштило да је не занима мишљење Европског јеврејског конгреса, „организације која је дуго година игнорисала катастрофални ниво антисемитизма у Украјини“.

„Европски јеврејски конгрес није приметио... кукасте крстове и величање нацистичких колаборациониста од стране кијевског режима. Структура се дискредитовала у овом правцу“, закључило је руско Министарство спољних послова.

Са своје стране, портпарол Кремља Дмитриј Песков, није желео да одговори на питање како се Кремљ односи према захтеву Јеврејског конгреса.

„Овде се одвија размена преко Министарства спољних послова. Оставимо то у тим оквирима“, рекао је Песков.

Лавров је на конференцији за новинаре 18. јануара упоредио рад Сједињених Америчких Држава на стварању коалиције за супротстављање Русији са дејствима Наполеона и Адолфа Хитлера.

„Као што је Наполеон мобилисао Европу против Русије, као Хитлер, Сједињене Америчке Државе такође су формирале коалицију од чланица ЕУ и НАТО-а“, рекао је дипломата.

 Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 19 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.