header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Екуменистичка молитва фанариота и украјинских јеретика и расколника Штампај Е-пошта
субота, 21 јануар 2023

 Шеф УГКЦ и егзарх Фанара изјавили су о тежњи „за нашим јединством“.

Дана 20. јануара 2023. године у Саборном храму Васкрсења Христовог у Кијеву (УГКЦ– украјински унијати – нап. „Борба за веру“) одржана је екуменска „молитва јединства“ у којој су учествовали представници УГКЦ, Фанара, РКЦ и ПЦУ, саопштила је прес-служба г. саопштава УГКЦ.

 „Молебан јединства“ организовала је комисија УГКЦ за међуверске и међурелигијске односе.

Екуменистичку молитву предводио је поглавар УГКЦ Свјатослав Шевчук. Њему су присуствовали и апостолски нунције у Украјини Висвалдас Кулбокас (РКЦ), егзарх Фанара у Кијеву Михаил Анишченко, представници ПЦУ и протестаната. Током богослужења проглашаване су молбе „о искреној жељи за јединством нашег народа“.

Свјатослав Шевчук је изјавио да „архијерејска молитва изражава најдубљу жељу Бога за јединством међу ученицима“.

Егзарх Фанара је изјавио да „све хришћанске јурисдикције улажу напоре да се ово жељено јединство приближи могућим средствима“. Према његовим речима, „треба да сведочите о својој жељи за јединством. Управо на оно јединство за које се молио Господ Исус Христос“.

Молебан је завршен молитвом за Украјину „Велики Боже, Једини“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 21 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.