header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Порфирије у Америци: занимљиво, дочекао га Митрофан из Канаде, али не и „надлежни“ Иринеј Добријевић
Порфирије у Америци: занимљиво, дочекао га Митрофан из Канаде, али не и „надлежни“ Иринеј Добријевић Штампај Е-пошта
среда, 25 јануар 2023
       Патријарх Порфирије, у пратњи протојереја-ставрофора др Велибора Џомића и протођакона др Драгана Радића, стигао је у радну посету Сједињеним Америчким Државама. На њујоршком аеродрому поглавара СПЦ дочекали су епископ канадски Митрофан, који је дан раније стигао из Торонта, протојереј-ставрофор др Живојин Јаковљевић, старешина Саборне цркве Светога Саве у Њујорку и парох њујоршки, протонамесник Милан Драговић, парох њујоршки, часници Црквено-школске општине Светога Саве у Њујорку на челу са председником Вељком Добриловићем, парохијанима и децом.

По старом народном обичају, сачуваном и негованом међу њујоршким Србима, деца су свог патријарха дочекала обучена у српске народне ношње са добродошлицом, хлебом и сољу.

Протојереј-ставрофор др Живојин Јаковљевић је у име њујоршких Срба пожелео добродошлицу поглавару Српске православне цркве и духовном оцу православних Срба без обзира где се налазе, изразивши уверење да ће посета патријарха Порфирија додатно оснажити духовно јединство и слогу српског народа на северноамеричком континенту.

Патријарх је са свештеном пратњом јуче у поподневним часовима посетио Саборну цркву Светог Саве на Менхетну, која је изгорела на Ускрс 2016. године, а потом је одржао састанак са члановима Управног одбора Црквено-школске општине Светог Саве. 

Извор: "Политика"

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 92 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.