header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Русија оптужила Украјину за ратни злочин – погођене две болнице под руском контролом
Русија оптужила Украјину за ратни злочин – погођене две болнице под руском контролом Штампај Е-пошта
понедељак, 30 јануар 2023
           Министарство спољних послова Русије је данас оптужило Украјину и њене западне савезнике за ратне злочине – артиљеријско гађање две болнице у деловима Украјине под руском контролом.

Руски званичници су у суботу саопштили да је 14 људи погинуло када је погођена болница у насељу Новоајдар у провинцији Луганск. Они су рекли да су гранате пале и код болнице у Новој Kаховки, граду под руском окупацијом у Херсонској провинцији, где је важан мост преко доњег тока реке Дњепар.

„Намерно артиљеријско гађање активних цивилних медицинских објеката и циљано убијање цивила су тешки ратни злочини кијевског режима и његових западних господара“, саопштило је Министарство спољних послова.

„Одсуство реакције Сједињених Држава и других земаља НАТО-а на ово, још једно монструозно гажење међународног хуманитарног права од стране Kијева, поново потврђује њихову директну умешаност у сукоб и умешаност у почињене злочине“, пише у саопштењу.

Руска државна телевизија емитовала је снимак и навела да су ракете погодиле педијатријско одељење двоспратне болничке зграде.

„Овде нема војних објеката. Нема војних возила, нема тенкова. У кога сте пуцали?“, пренела је руска државна телевизија изјаву Олге Рјаснаје, педијатријске сестре.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 30 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.