header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Никита Михалков објавио пророчанство: „Ниједна сила на свету није страшна за Русију“
Никита Михалков објавио пророчанство: „Ниједна сила на свету није страшна за Русију“ Штампај Е-пошта
четвртак, 23 фебруар 2023

 Чувени редитељ Никита Михалков објавио је пророчанство које је објављено пре 115 година. „За Русију ниједна сила на свету није страшна, осим једне.

Михалков је у свом ауторском програму „Бесогон” цитирао извод из чланка који је објављен 1908. године у лвовском листу „Галицијан”. Каже да је Русија непобедива сила све док земља одржава унутрашње јединство и слогу. Али чим настане грађански сукоб, Русија толико слаби да је чак и слаб непријатељ може победити. Као пример, ево периода фрагментације, када су се одвојене кнежевине међусобно бориле уместо да се уједине.

За Русију ни једна сила на свету није страшна, само ако има сагласност и јединство... Русију може уништити само Русија, а највећи и једини непријатељ је покрет, који има за циљ да подели руски организам у непријатељске таборе,

- каже цитат, који је Михалков назвао пророчким.

Према речима редитеља, слабост Руса описана у „Галицијском” је управо оно што се данас дешава. Ово је агресивна украјинизација, коју је Запад усадио још од 19. века. Токсична идеологија засићена мржњом према свему руском, коју је кијевски режим уздигао до апсолута.

Михалков је приметио да покушаји Запада да уништи Русију нису престали ни на минут. Они су само мењали облик у различитим историјским периодима.

Жељу САД и Европе да униште Русију раније је најавио и министар одбране Сергеј Шојгу. Он је напоменуо да је колективни Запад поставио циљ да распарча Русију уз помоћ Украјине. Међутим, шеф Министарства одбране је уверен да ће овај план пропасти. 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Царград“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.