header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Опасан преседан! Припремни чин за крунисање Антихриста?
Опасан преседан! Припремни чин за крунисање Антихриста? Штампај Е-пошта
недеља, 05 март 2023

 У наставку доносимо вест да је јерусалимски патријарх Теофил освештао уље којим ће бити помазан за краља Карл III. Ово је, иначе, преседан и антиканонски чин којим је јерусалимски патријарх – екумениста превазишао сва своја досадашња екуменистичка чињења.

Принц Чарлс, односно краљ Карл III је, „по службеној дужности“ британских монарха, и поглавар Англиканске „цркве“. Што значи да је јерусалимски патријарх освештао уље за крунисање поглавара јеретичке заједнице, која – притом – благосиља и истополне бракове.

Освештање уља за поглавара Англиканске „цркве“ је исто што и освештање уља за римског папу.

Међутим, сматрамо да се иза овог чина крије нешто далеко опасније. Односно, да се овим гестом прави преседан, који ће бити искоришћен и за крунисање Антихриста. Тада ће "православни" патријарси - екуменисти учествовати у његовом помазивању и признавању за месију односно Христа који је по други пут дошао на Земљу.

Као и увек, „Борба за веру“ је будна, и пази на знаке времена...

+ + +

Уље за крунисање краља Карла III направљено је од маслина убраних са Маслинске горе у Јерусалиму.

Патријарх Јерусалимски Теофил освештао је у храму Гроба Господњег уље којим ће краљ Велике Британије бити помазан за краља, преноси прес-служба Бакингемске палате.

Посебној церемонији освећења уља у Цркви Гроба Господњег у Јерусалиму присуствовао је англикански надбискуп у Јерусалиму Хосам Наум.

Занимљиво је да су за производњу уља коришћене маслине сакупљене из два гаја на Маслинској гори, у манастиру Марије Магдалине и манастиру Вазнесење. Манастир Марије Магдалине је место сахране баке краља Чарлса, принцезе Алисе од Грчке.

Коментаришући догађај, кентерберијски надбискуп је посебно захвалио патријарху Теофилу „што је обезбедио ово крунско уље, које одражава краљеву личну породичну везу са Светом земљом и његову велику бригу за њене народе“.

Он је напоменуо да је од самог почетка планирања крунисања желео „да се ново крунско уље прави од маслиновог уља са Маслинске горе“.

Према речима надбискупа, чињеница да се уље прави од маслина са Маслинске горе „показује дубоку историјску везу између крунисања, Библије и Свете земље“.

„Од древних царева до данас, монарси су помазивани уљем са овог светог места. Док се припремамо да помажемо краља и краљицу супругу, молим се да их Свети Дух води и ојача“, рекао је кентерберијски надбискуп.

Бакингемска палата након крунисања британског краља Чарлса III планира да своју супругу Камилу званично назове краљицом, а не краљицом супругом.

Крунисање Карла III одржаће се 6. маја 2023. године. На церемонији ће бити приказан најстарији артефакт владајуће краљевске династије Виндзор - сребрна кашика за крунисање из 13. века.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 05 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.