header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow БОРБА ЗА ВЕРУ arrow Страшне клетве грчког свештеника у Недељу Православља – на многаја љета, оче Ангелосе!
Страшне клетве грчког свештеника у Недељу Православља – на многаја љета, оче Ангелосе! Штампај Е-пошта
четвртак, 09 март 2023

 Ово је текст, који смо објавили први пут прошле године. Понављамо га да би се видело, како се изричу анатеме, односно како православан јерарах проклиње јеретике!

+ + +

ПРОКЛЕО ЕКУМЕНИСТЕ, НОВОТАРЦЕ, ВАКЦИНАШЕ, ПАПУ, ЏАСТИНА ВЕЛБИЈА, ФАНАРСКОГ ЛАЖНОГ ПАТРИЈАРХА, УКРАЈИНСКЕ РАСКОЛНИКЕ, САЈЕНТОЛОГЕ, ОКУЛТИСТЕ, АФИРМАТОРЕ СОДОМИЈЕ...

Из Грчке стижу извештаји да је 5. марта 2023. године, у Недељу победе Православља, као одговор на теолошке проблеме и изазове нашег времена, протојереј Ангелос Ангелакопулос допунио традиционални текст Синодика, који се чита у Недељу победе Православља, новим анатемама.

Ова пракса није нова, јер од давнина је био обичај да се Синодик прилагођава локалним условима, посебно да се мењају имена царева или лица која су била изопштена из Цркве.

Ево неких од анатема које су се чуле:

„Папи римском, јересиарху, названом Патријархом старог Рима, који канонски није такав и отпалом од Цркве, Фрањи I, и онима који ступају у општење са њим – анатема!

Јересиарху верске парасинагоге англиканства Џастину Велбију и онима који ступају са њим у општње – анатема!

Отрицатељима  и хулитељима Свесвете, Јединосушне, Нераздељиве и Животворне Тројице јеврејским рабинима, исламистима, анонимним ауторима „Друштва Куле стражаре, Библије и тумачења“ и члановима секте Јеховиних сведока – анатема!

Протестантском „Светском савету цркава“, тачније „јереси“ - анатема!

Они који објављују и проповедају јерес да је сваки васељенски патријарх „први без равних– анатема!

Такозваном „Томосу о аутокефалности“, који је Васељенска патријаршија доделила новој расколничко-јеретичкој лажној цркви Украјине -  анатема!

Новој расколничко-јеретичкој псеудоцркви Украјине на челу са расколничким и јеретичким лажним митрополитом кијевским и све Украјине Епифанијем Думенком, његовим лажним сабором и свима који су са њима у заједници било заједничким молитвама, било саслуживањем и заједничком Чашом, или помињем у диптисима – анатема!

Нечестивом и мрском саслужењу на острву Тасосу и заједничком причешћу екумениста Фанара и Грчке са јеретицима-расколницима – анатема!

Они који тврде да је сваки  епископ – јеретик и који подржава екуменизам лик Христов, ум Христов и чувар православног Предања, и да се кроз њега изражава воља Божија и Цркве – анатема!

Такозване „вакцине“, за чију производњу се користе ћелијске линије – производи убијања беба, генетске информације протеина корона вируса, наночестице и графен, микрочипови, луцифераза и које имају за циљ мутацију генетског материјала, електронска контрола, печаћење људи и трансхуманизам – анатема!

Теозофији, сајентологији и окултизму – анатема!

Масонству, масонским ложама, масонским и парамасонским редовима и организацијама које су они основали – анатема!

Онима који оправдавају најтеже грехе, срамну и безбожну страст хомосексуализма, и тврде да Свето Писмо греши када осуђује телесни однос хомосексуалаца као грех, и каже да се Бог наводно „предомислио“ и да више не сматра телесни однос хомосексуалаца грешним – анатема!

Грађанском браку, споразум о ванбрачној заједници, хомосексуалном браку, усвајању деце од стране хомосексуалаца, абортусима и промени пола анатема!

Онима који промовишу заједничко прослављање Васкрса између православних и латинских јеретика анатема!

Свакоме ко уводи новотарије које искривљују црквено предање и учење, као и списе светих и вазда незаборавних Отаца, или их промовише – анатема!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: «Трость Скорописца»

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.