header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: „Борба за веру“ и Недеља Православља: петнаест година се нисмо предали (7)
Уредништво: „Борба за веру“ и Недеља Православља: петнаест година се нисмо предали (7) Штампај Е-пошта
субота, 11 март 2023

 ЈЕДНА ОД НАЈВАЖНИЈИХ НАШИХ РУБРИКА – ПИСМА ЧИТАЛАЦА

Од самих почетака нашег сајта, било нам је важно да чујемо шта мисле наши читаоци, верници Српске Цркве. И хтели смо, наравно, дијалог, са свима, па и са онима који имају супротно мишљење. Увек смо им давали могућност да кажу свој став, макар се ми са њиме не слагали уопште. Сада, када се навршило петнаест година сајта, решили смо да читаоце подсетимо на значај ових писама.

Али, пошто их је било много, премного, подсећамо само на нека писма од 2008. до 2010, јер је то период кога се не сећају они што су однедавно пришли нашој Цркви.

Тако смо објављивали текстове о новотарењима владике шумадијског Јована, који је међу првима извео јуриш на литургијски поредак СПЦ, све са благословима својих истомишљеника, „Тасе“ и Игњатија, који су увек били перјанице новотарства.

http://borbazaveru.info/

http://borbazaveru.info/c

У епархији жичкој, где је такође било трагично стање богослужења, бунили су се верници из разних намесништава, укључујући таковско.

Народ је покушавао да уразуми владику Буловића, без кога не би било ни екуменизма ни модернизма у оваквом виду какав данас имамо.

http://borbazaveru.info/co

Путовања српских екумениста – студената

http://borbazaveru.info/

Људи су нас, писмима, обавештавли како јеретици финансирају путовања и шврћкања студената Богословског факултета по екуменистичкој ЕВропи, спремајући их да сутра руше светосавску цркву изнутра.

http://borbazaveru.info/content/

Наши читаоци су уочавали антијустуинвско понашање тзв. „јустиноваца“, који су се оцем Јустином служили док нису стекли име и славу, а онда су све оставили (текст из 2009.)

http://borbazaveru.info/

Стари богомољац Томислав Животић  писао нам је о новотарењу у Манасији, што је њега дубоко погодило и тешко ранило, јер је он знао како је било некад.  

http://borbazaveru.info/

Омогућавали смо ноторном проти Џомићу да се не слаже са нама. Наравно, то нам је увек био и остао став. Свако има права да слободно мисли и говори.

http://borbazaveru.info/co

Читаоци су нам јавили да је католички теолог, др Јуре Зечевић на Богословском факултету постао предавач. ( Иначе, довео га је Буловић ).  

http://borbazaveru.info/

Јављали су нам и чудима – обретењу моштију херцеговачког митрополита Леонтија, који је својевремено бранио веру.

http://borbazaveru.info

Знали смо шта се спрема у епархији рашко – призренској, јер је то почело много раније. Наиме, после шиптарсог погрома 2004. године, митрополит Амфилохије и владика Атанасије навели су владику Артемија да тужи НАТО државе због тога што нису штитили наш народ и светиње, а онда, уцењени од НАТО господара, натерали су га да тужбу повуче. Ко је заборавио, нека чита извештај владике Артемија из 2005. године.

http://borbazaveru.info/c

Наш брат читалац из Херцеговине написао је серију текстова о томе како су владика Атанасије и његово ишчадије Гргур уништавали богослужбени поредак и храмове у Херцеговини, и дружили се са усташољубивим  хрватским бискуима. Ово је ВАЖНО ДА СЕ ЧИТА. НЕ ЖАЛИТЕ ВРЕМЕ!

http://borbazaveru.info/

http://borbazaveru.info/co

http://borbazaveru.info/con

Брат Петар Ђорђевић, православни мисионар, писао нам је о прогону правоверних у епархији браничевској, уз помоћ полиције.

http://borbazaveru.info/cont

Наравно, давали смо места и онима који су бранили владику Атанасија.

http://borbazaveru.info

Једним од својих највећих доприноса сматрамо извештавање из епархије рашко – призренске у доба кад је наводни бранилац Косова и Метохије, владика Атанасије, као НАТО администратор НАТО хеликоптером долетео у Грачаницу, сменио надлећниог архијереја и почео да прави хаос. Сви медији су били отворени за НАТОнасија а затворени за праве извештаје, и само смо их ми објављивали јер су нам се јављали монаси и мирјани са лица места.  Наравно, касније су нас неки од известилаца чије смо извештаје слали у јавност, уместо захвалности, пљували, али нема везе. Ми то ионако нисмо радили због појединаца, склоних грешкама и заблудама, него због истине – а истина је да је епархија рашко – призренска потчињена НАТОнасију по налогу Американаца, и да је он тамо направио хаос који ни данас није без тешких последица.

ИЗВЕШТАЈИ ИЗ РАШКО ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

http://borbazaveru.info/

http://borbazaveru.info/c

http://borbazaveru.info/co

http://borbazaveru.info/con:

http://borbazaveru.info/cont

http://borbazaveru.info/conten

Народ се, поводом лажи око епархије рашко – призенске, обраћао шефу патријаршијског Информбироа, Буловићу, али узалуд. Као човек задатка, он је лагао по задатку, као и данас.

http://borbazaveru.info/content/

Јављали су се и људи из Аустралије, коју је потчинио новотарац Добријевић, разарајући службу Божју која је у складу са предањем.

http://borbazaveru.info/

Храбри верници, попут Остоје Дражића, писали су Сабору и молили да се нешто уради. Узалуд, али сведочења остају.

http://borbazaveru.info/

И данас је „Борба за веру“ једино место где слободно можете да пишете и исказујете своје мишљење. И кад пошаљете прилог за сајт, ви, између осталог, дајете прилог да и даље можете бити слободни у давању и примању информација.

Трудићемо се да увек буде тако, а Бог нека нам, вашим молитвама, помогне.

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 54 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.