header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Румунски патријарх се састао с поглаваром англиканске содомитске антицркве Штампај Е-пошта
среда, 15 март 2023
         Букурешт, 15. март, Благовест-инфо. Надбискуп кентерберијски Џастин Велби, поглавар Енглеске цркве и англиканске заједнице, састао се 14. марта у Букурешту са поглаваром Румунске Православне Цркве, патријархом Данијелом.

Патријарх Данијел је на скупу, одржаном у Патријарховој резиденцији, захвалио надбискупу Велбију на помоћи румунским православцима у Уједињеном Краљевству – румунске парохије одржавају богослужења у 38 изнајмљених англиканских цркава широм земље. Према речима патријарха Данијела, миграције су један од главних изазова са којима се суочава румунско друштво: данас више од пет милиона Румуна живи ван земље.

Надбискуп Велби стигао је у Румунију 13. марта. Тог дана посетио је избеглички камп и састао се са шефом румунске краљевске куће, принцезом Маргаритом, пише сајт Romania Insider.

Како преноси Basilica.ro, надбискуп Велби ће отпутовати из Румуније у Молдавију, где је предвиђено да се састане са митрополитом бесарабијским Петром (Педурару).

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.