header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Пасош са отиском прста - потпуна контрола идентитета Штампај Е-пошта
уторак, 01 децембар 2009

У пасошу и отисак

З. У. 01.12.2009 20:43:15

         ТОКОМ протекла два дана МУП Србије издао је 5.000 најновијих  биометријских пасоша који садрже отисак прста. Ова, друга генерација докумената међу најбезбеднијим је на свету.

После обиласка Центра за персонализацију личних докумената у Београду и пуштања у рад дограђеног система, заменик премијера и министар полиције Ивица Дачић рекао је да грађани који су већ извадили биометријски пасош без отиска прста неће морати да га мењају до истека рока у исправи.

Према његовим речима, дневно може да се изда од 7.000 до 8.000 пасоша. Досад нове исправе има око милион и по грађана, а процене су да ће их на крају бити између два и по и три милиона.

- Нова генерација биометријских пасоша са отиском прста доказ је да Србија не иде за Европом, већ укорак са њом, јер само три европске земље имају такву путну исправу - рекао је Дачић.

Пасоши са отиском прста убрзаће прелазак граничних прелаза, односно границе ће се прелазити без контакта са граничарима, а обезбеђује се потпуна контрола идентитета. Од 2018. године отисак прста у чипу пасоша биће обавезан.

 

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=164302&title_add=U%20paso%C5%A1u%20i%20otisak&kword_add=novi%20pasosi%2C%20biometrijski%20paso%C5%A1i

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.