header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Намесник Кијево-печерске лавре: "Нећемо прећи у ПЦУ"
Намесник Кијево-печерске лавре: "Нећемо прећи у ПЦУ" Штампај Е-пошта
петак, 24 март 2023

 Митрополит Павле је рекао да ће монаси Кијево-печерске лавре остати верни својој Цркви.

Братија Кијево-печерске лавре неће прећи у политичку партију под називом „ПЦУ“, рекао је игуман манастира митрополит вишгородски Павле у апелу који је објавила прес-служба Лавре.

„Желим поново да посведочим. Комуницирајући са многим епископима наше Цркве, могу да кажем да смо сви против политичке партије коју је због нечијег створила држава – „ПЦУ“. Нећемо се прећи, мислим да већина неће“, рекао је он.

Владика је напоменуо да монаси могу бити протерани из манастира само силом, али нико неће моћи да им одузме Лавру из срца.

„Чак и да нас истерају из манастира, нико нам је неће узети из срца. Већ видимо горњу територију, шта се тамо дешава. Гле, ако на силу одемо, што не желимо, шта ће бити са овим светим местом. Као што је рекао владика Лонгин, „Ви нисте у рату са мном, не са митрополитом Антонијем, не са Његовим Блаженством. Ви сте у рату са Богом“. Ми смо мали људи и доћи ће време када ће историја испричати своју причу“, додао је намесник Лавре.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 


Последњи пут ажурирано ( петак, 24 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.