header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Храбра игуманија Михаила Штампај Е-пошта
субота, 25 март 2023

 Игуманија городочког манастира подсетила је украјинске власти на прогонитеље Цркве и на то како су Турци и Татари задирали на Украјину.

24. марта 2023. године игуманија Михаила (Зац), игуманија Городочког Николајевског манастира, подсетила је украјинске власти да су 2000 година многи владари убијали хришћане, али Цркву нису могли.

Матушка Михаила је у апелу властима Украјине рекао да је „1993. године сваки наш манастир добио статус споменика архитектуре – без кровова, без прозора, без врата“.

Она је подсетила да у манастирима „није било грејања ни осветљења“, али су монахиње „дошле Богу и принеле своје животе, своју младост, свој труд, своје умеће и како би могле да обнове ове „споменике архитектуре““.

„Знамо да је први велики прогонитељ хришћана, Ирод, који је убио 14.000 невине деце, ушао у историју. Нерон, Диоклецијан, Максимијан ушли су у историју. Одвели су 2.000 људи у арену да умру. Хришћани су убијани. Али Цркву Христову нису могли да убију“, нагласила је игуманија Михаила.

Она је апеловала на председника Украјине Зеленског са молбом да не лепи етикете на вернике УПЦ: „Ми смо деца Украјинске православне цркве, канонске, свете и саборне. Деца нашег Блаженог Онуфрија и ми се сећамо да су Турци, Татари и Монголи харали на нашу земљу. Монаси нису имали куда, али су изашли, подигли очи ка Богородици и Она је спасила манастир“, резимирала је игуманија Михаила.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 53 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.