header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Руској Цркви имају своју верзију Штампај Е-пошта
понедељак, 27 март 2023

 Свештеник Георгиј Максимов је рекао да је, чим је чуо да украјинске власти желе да преузму Кијевску лавру од УПЦ, све „схватио” и решио је „загонетку”. Он је чланак о томе објавио на свом "Телеграм" каналу.

Свештеник и богослов Руске Православне Цркве Георгиј Максимов рекао је да се Кијево-печерска лавра одузима јер је на Сабору УПЦ у Феофанији одлучено да се вари свето миро.

Према речима о. Георгија Максимова, „самоиницијативно варење мира“ је још један знак раскола, гордељивог полагања права на аутокефалан статус, који ниједна Православна Црква у свету не признаје УПЦ“.

Свештеник је подсетио на свој стари интервју у којем је рекао да „људе миропомазане овим светом, верујем, треба поново миропомазати“.

„Односно, тада сам конкретно одговарао за миро, а данас сам обратио пажњу на место где ће нови расколници, под вођством митрополита Онуфрија, да кувају миро“, рекао је свештеник Руске Православне Цркве.

Он је напоменуо да је „ако је у августу 2022. било само разговора око тога, онда је Синод УПЦ 23. новембра 2022. званично „одлучио да обнови мироварење” и формирао одговарајућу комисију.

Маквимов је рекао да је, како му је саопштено, „УПЦ већ у фебруару ове године развијала практичне кораке за спровођење овог безакоња. И заиста су хтели да га изврше у Кијево-Печерској лаври.

Свештеник Руске Православне Цркве је напоменуо да му је, чим је то „схватио“, „постало јасно зашто је Господ дозволио садашњи напад на Лавру од стране прогонитеља“ и „зашто баш сада“.

„Ако је врх УПЦ за то намеравао да користи Лавру, није чудно што је Господ лишио Лавру своје заштите. Ово је моје лично мишљење које никоме не намећем, али за мене се слагалица сложила“.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 79 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.