header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У сенци рата - убрзана дигитализације Русије
У сенци рата - убрзана дигитализације Русије Штампај Е-пошта
понедељак, 27 март 2023

 ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЈЕ ПРИОРИТЕТ...

Путин је поручио да се пропишу случајеви коришћења дигиталне личне карте уместо пасоша.

Све иде по плану – технологије су већ биле спремне, пошто су две године експериментисали са QR - кодовима.

Путин је наложио да се до 1. маја припреми нацрт уредбе која предвиђа случајеве представљања дигиталне личне карте уместо пасоша: „Руска влада, заједно са руским ФСБ и руским Министарством унутрашњих послова, треба да припреми и достави нацрт уредбе < ...> утврђивање случајева и процедуре за представљање дигиталне личне карте <...> уместо докумената који доказује идентитет држављанина Руске Федерације“, наводи се у упутству објављеном на сајту Кремља.

Такође, Путин је до 1. маја наложио да се Русима поједностави коришћење Fan ID, пре свега за децу, пензионере и инвалиде. Путин је у фебруару подржао експеримент Министарства за дигитални развој да се уместо папирног пасоша уведе дигитална лична карта на паметном телефону.

Fan ID, који се помиње у задацима је Фан ИД. Путин је о томе потписао закон крајем 2021. године. Истовремено, систем је коришћен у тестном режиму током Купа Конфедерације 2017. и Светског првенства у фудбалу 2018. и дела Европског првенства у Санкт Петербургу 2020. одржаног у Русији.

Путин је о томе потписао закон крајем 2021. године. Истовремено, систем је коришћен у тестном режиму током Купа Конфедерације 2017. и Светског првенства у фудбалу 2018. и дела Европског првенства у Санкт Петербургу 2020. одржаног у Русији.

Од јула 2022. ова картица је потребна за присуство утакмицама руске Премијер лиге (РПЛ). Fan ID могу добити лица старија од 14 година. ФАН ИД за децу млађу од 14 година мора бити издата њиховим родитељима.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.