header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Укро-фашисти убацили своје активисте у Кијево-печерску лавру
Укро-фашисти убацили своје активисте у Кијево-печерску лавру Штампај Е-пошта
уторак, 28 март 2023

 Неколико људи са украјинским заставама дошло је у Доњу лавру на митинг против УПЦ.

 Око 15 људи окупило се код Кијево-печерске лавре на митингу против Украјинске православне цркве. Снимак са протеста је на свом Телеграм каналу објавио Перши Козацки.

Према речима једног од учесника митинга, њени „родитељи, деда, прадеда и тетка“ су погинули у рату за Украјину, па би и монаси УПЦ такође требало да оду на фронт.

Истовремено, жена је изјавила да су је житељи Лавре опљачкали, пошто су им из манастира изнели све иконе.

„Хоћемо да напусте нашу земљу... Почели су да пљачкају, износе иконе, пљачкају нас, не можемо више да толеришемо. Зашто не иду у рат? Зашто не бранити Украјину, него бранити Москву? Какву пропаганду имају? Нека иду у Москву и тамо причају приче. А ми, Украјинци, вероваћемо у нашу украјинску цркву“, додао је активиста.

Активисти су држали плакате са натписима: „Убице“, „Московски шаман – излазите из Свете лавре“, „Московски попови – бежите из Украјине“.

Чим су људи изашли на митинг, поред њих је био новинар државне телевизије «FreeДом», који је узео коментаре демонстраната.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.