header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Шојгу потврдио да је руско тактичко нуклеарно оружје већ у Белорусији
Шојгу потврдио да је руско тактичко нуклеарно оружје већ у Белорусији Штампај Е-пошта
уторак, 04 април 2023

  Неки авиони белоруског ратног ваздухопловства већ могу да носе и користе тактичко нуклеарно оружје, рекао је Сергеј Шојгу на састанку са командним саставом Оружаних снага РФ.

Руски министар одбране то није открио, али војни експерти процењују да се ради о седам јуришних авиона Су-25 и о „најмање 20 тактичких нуклеарних бомби“.

Тактичким се сматрају све такве бомбе снаге мање од 10 килотона.

Шојгу је на истом састанку потврдио и да је  белоруска војска добила тактичке ракетне системе Искандер-М који могу да имају и класичне и нуклеарне бојеве главе.

Шојгу је нагласио да су знатно повећане војне моућности Белорусије одговор на повећање борбене готовости снага НАТО у Пољској и балтичким државама и на „интензивирање обавештајних активности алијансе у близини граница Русије и Белорусије“.

Према Шојгуовим речима, деловање западног војног блока може довести до даље ескалације украјинског сукоба, али то неће утицати на исход специјалне војне операције.

Антируски курс Запада, како је рекао, појачава конфронтацију Москве и Кијева:

„Објавили су да су ове године спремни да Кијеву испоруче преко 200 тенкова западне производње и више од 400 савремених борбених оклопних возила. Украјинска војска са исте стране добија и далекометно оружје, укључујући ракете домета до 150 км“.

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 90 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.