header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Кијев жели да уништи Православље у Украјини
Кијев жели да уништи Православље у Украјини Штампај Е-пошта
уторак, 04 април 2023

 Кијевски режим жели, не само да забрани, већ и да физички уништи канонско Православље у Украјини, изјавио је директор Руске спољно-обавештајне службе Сергеј Наришкин белоруској агенцији „БелТа“.

„Актуелни кијевски режим и господари кијевског режима теже ка томе, не само да забране, већ буквално да физички униште канонско Православље на територији Украјине“, подвукао је он.

 Нови талас сукоба око Кијевско-печерске лавре почео је обавештењем које је Министарство културе Украјине упутило Украјинској православној цркви о једностраном раскиду уговора о закупу манастира, као и да монаси морају да напусте лавру 29. марта.

Како је објаснио министар културе Александар Ткаченко, монаси могу да остану у лаври под условом да пређу у расколничку тзв. Православну цркву Украјине. Комисија културног споменика „Кијевско-печерска лавра“ требало је да почне са пријемом објеката лавре 30. марта.

Међутим, верници нису пустили њене представнике да уђу на територију храма. УПЦ је саопштио да комисија нема овлашћења да почне са радом, пошто не постоји одлука суда. Монаси Кијевско-печерске лавре су замолили власти да им дају још месец и по дана да бораве у манастиру, док суд не размотри њихову тужбу.

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.