header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Страшно: историјско постојање УПЦ у Лавову уништено за два дана
Страшно: историјско постојање УПЦ у Лавову уништено за два дана Штампај Е-пошта
четвртак, 06 април 2023
        Градоначелник Лавова Андриј Садовој је на свом Телеграм каналу најавио укидање канонске УПЦ у граду. „За ова два дана завршили смо историју Московске патријаршије у нашем граду“, написао је Садовој.

Садовој је прецизирао да је црква брвнара у име равноапостолног кнеза Владимира срушена, а остале цркве УПЦ биће пренете  расколничкој ПЦУ или другим организацијама.

„Самострој на Сихову је демонтиран. Храм у улици Бобанича сада ће користити верска заједница ПЦУ. Просторије на Пекарској званично су прешле на коришћење Првом лекарском друштву. Манастир ПЦУ, који се ту налази, наставиће своју службу, власник локала на Антоновичу раскинуо је уговор са Московском патријаршијом. Ова парохија је престала са богослужењем“, рекао је градоначелник.

Садовој је захвалио свима који су помогли да се прекине постојање канонске УПЦ у граду.

„Хвала свима који су се придружили и без провокација помогли да се за ова два дана затвори историја Московске патријаршије у нашем граду. За поштовање закона, уздржаност и толеранцију“, рекао је он.

Градоначелник је поставио фотографију црквеног календара из порушене Владимирске цркве, потписујући је: „Мај неће доћи. Само топла украјинска трава.”

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 06 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.