header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Данилов: Руска Федерација је 1991. године покренула специјалну операцију увођења УПЦ у Украјину
Данилов: Руска Федерација је 1991. године покренула специјалну операцију увођења УПЦ у Украјину Штампај Е-пошта
петак, 07 април 2023

 Секретар Савета за националну безбедност и одбрану рекао је да је развој УПЦ у Украјини од 1991. специјална операција Руске Федерације против Украјине.

Алексиј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, у емисији "радио Свобода" рекао је да уништавање УПЦ у Украјини не би требало да иде по процедури на коју, како уверава, данас рачуна ФСБ Руске Федерације. .

 „Све ће бити по нашем закону, сви грађани ће поштовати законе наше земље. Хајде да не наседамо на провокације које је ФСБ Руске Федерације данас развио са неким личностима које су раније биле на територији наше земље, а поред тога и даље имају пасоше наше земље“, рекао је Данилов.

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану назвао је постојање УПЦ у Украјини од 1991. специјалном операцијом Руске Федерације.

 „Нажалост, нико није обраћао пажњу на ово. <...> Али то је била специјална операција заузимања наше територије управо преко ове институције (преко УПЦ – прим. аут.)“, додао је Данилов.

Подсетимо, патријарх Алексиј је 1990. године УПЦ уручио грамату о самосталности. Она даје Цркви потпуну независност и омогућава самостално рукоположење епископа.

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.