header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Хаос на интернету због интервјуа Илона Мaска Би-Би-Сију: Лажете! Лагали сте око маски и вакцинисања
Хаос на интернету због интервјуа Илона Мaска Би-Би-Сију: Лажете! Лагали сте око маски и вакцинисања Штампај Е-пошта
четвртак, 13 април 2023

 Видео разговора Илона Маска, америчког милијардера и извршног директора Твитера и новинара Би-Би-Сија Џејмса Клаутона муњевито се шири друштвеним мрежама. Маск је у разговору оптужио новинара да није способан да наведе примере допуштеног говора мржње на овом друштвеном медију.

Новинар је питао Маска како планира да се ухвати у коштац са инцидентима говора мржње који се пријављују на Твитеру. Када је Маск замолио новинара да наведе неке примере говора мржње на Твитеру, новинар је то одбио.

„О каквом говору мржње говорите? Мислим, користите Твитер. Видите ли пораст говора мржње? Нека лична анегдота? Нисте способни да наведете?! Мислим да је то апсурдно, ви лажете“, одбрусио је милијардер.

„Тражим један пример, а ви не можете да дате ни један. Онда кажем, господине, да ви можда не знате о чему говорите. Не можете ми дати ни један пример садржаја мржње, чак ни један твит. А ипак сте тврдили да је садржај пун мржње свеобухватан. То је лаж, само сте лагали“, упоран је био Маск.

Твитер је недавно означио Би-Би-Си као „медиј који финансира влада Велике Британије“, што је довело до оштре реакције британске јавне телевизије.

„Би-Би-Си је, и увек је био, независан. Финансира нас британска јавност путем накнаде за лиценцу“, стоји у саопштењу Би-Би-Сија.

Илон Маск је у интервјуу оптужио Би-Би-Си и за прикривање нуспојава вакцинисања против ковида 19 и ширење дезинформација о маскама.

„Сматра ли се Би-Би-Си уопште одговорним за дезинформације о маскама и нуспојавама вакцинисања? Уопште нисте извештавали о томе“, рекао је Маск и наставио: „А шта је с чињеницом да је Би-Би-Си био под притиском британске владе да промени уређивачку политику?“

Коментари на интервју су свакакви, а многи се слажу с чињеницом да новинар у интервјуу напросто није био дорастао Маску. „Уништио га је!“, написао је један коментатор. „Ево, овако изгледа новинарство Би-Би-Сија, пренео је „Јутарњи лист“.

Нису у стању да наведу ниједан пример. „Интервју је у међувремену постао виралан па је само на Јутјубу у неколико сати погледан више милиона пута.

Извор: sputnikportal.rs

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 13 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.