header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил каже да му Путин никада није наређивао
Патријарх Кирил каже да му Путин никада није наређивао Штампај Е-пошта
уторак, 18 април 2023
              МОСКВА, 18. априла - РИА "Новости". Патријарх московски и целе Русије Кирил рекао је да му председник Русије никада није давао никаква наређења, ма шта о томе мислили његови противници.

 „Неки наши противници, упирући прстом, кажу да маломало патријарх, како кажу, поступа по налогу председника. Пред Богом, кажем вам: председник никада није давао наређења патријарху, он то не чини, а сигуран сам – као верујући, црквени човек, и неће давати“, рекао је патријарх Кирил у беседи после Литургије у Никола-Угрешком манастиру у Москви у уторак. Литургију је на Јутјубу преносио ТВ канал Сојуз.

У Русији, приметио је, данас постоји она „симфонија световне и црквене власти“, о којој се сањало у Византији, али тамо никада није остварена због посебне улоге цара, „који је себе сматрао поглаваром Цркве“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

           Превод и Приређивање: "Борба за веру"
Последњи пут ажурирано ( уторак, 18 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.