header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Илон Маск је рекао Такеру Карлсону да суоснивач „Гугла“ Лари Пејџ жели да створи "дигиталног бога"
Илон Маск је рекао Такеру Карлсону да суоснивач „Гугла“ Лари Пејџ жели да створи "дигиталног бога" Штампај Е-пошта
четвртак, 20 април 2023

 Током интервјуа Илона Маска са Такером Карлсоном, извршни директор Тесле је тврдио да му је суоснивач Гугла Лари Пејџ једном рекао да планира да створи „дигиталног бога“.

         Маск је рекао Такеру да је боравио у кући Ларија Пејџа у Пало Алту у Калифорнији и често је упозоравао Пејџа на опасности од вештачке интелигенције.

Маск је рекао да Пејџ очигледно није послушао његово упозорење о безбедности вештачке интелигенције.

Маск је такође са Такером поделио да је крајњи циљ Гугла да „створи дигиталну суперинтелигенцију“ или, другим речима, „дигиталног бога“.

Маск је касније објаснио како је Гугл-ов крајњи циљ да створи вештачку општу интелигенцију или АГИ.

АГИ је кључни фактор за који инжењери из Силицијумске долине верују да је кључ за експлозију сингуларности или интелигенције.

Термин „сингуларност“ се широко користи откако је Реј Курцвајл  објавио своју књигу „Сингуларност је близу“, која објашњава како ће у блиској будућности „људски живот бити неповратно трансформисан“ технологијом која је паметнија од људског мозга.

Сам Пејџ је велики обожавалац Курзвеила, а многи његови стартапови такође одражавају то.

Пејџ је 2013. године најавио стварање Гуглове подружнице Google Calico, која има за циљ да излечи смрт.

Курцвајлов документарни филм „Трансцендентни човек” такође је јасно ставио до знања да жели да тражи вечни живот ван Бога.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.