header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Медведев: Перспектива нуклеарне експлозије постоји и расте из дана у дан
Медведев: Перспектива нуклеарне експлозије постоји и расте из дана у дан Штампај Е-пошта
уторак, 25 април 2023

 Питање климатских промена није ништа у поређењу са перспективом да се нађете у епицентру нуклеарне експлозије, која данас постоји и расте из дана у дан, изјавио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

У садашњим условима, када је задатак очување човечанства, разговор о зеленој агенди изгледа подмукло, оценио је Медведев.

„Заиста, много тога није у реду са нашим светом. Нећу сада да говорим о такозваним егзистенцијалним изазовима са којима се човечанство суочава, на пример, у области екологије, о важности очувања природе, ретких животиња, биљака и животне средине. То је заиста веома важно, али хајде боље да причамо о очувању човечанства, јер на у овом светлу сва прича о зеленом тренду, зеленом развоју и зеленој економији у извесном смислу личи на примитивну подмуклост“, рекао је он.

„Престаните да кукате јер је температура порасла за један степен у тој и тој години или у том и том периоду. Човечанство то прати веома кратко време. Зар вам је заиста толико стало до климе? По мом мишљењу, то није ништа у поређењу са перспективом да се нађете у епицентру експлозије са температуром од пет хиљада Келвина, ударним таласом од 350 метара у секунди и притиском од три хиљаде килограма по квадратном метру, са продорним зрачењем, тј. јонизујућим зрачењем и електромагнетним импулсом“, рекао је Медведев током разговора са учесницима маратона „Знање“.

„Да ли данас постоји таква перспектива? Да. И она расте сваким даном из добро познатих разлога“, оценио је Медведев.

Свет на прагу новог светског рата

Савремени свет је болестан и вероватно је на прагу новог светског рата, рекао је Медведев.

„Да ли је он неизбежан? Не, није“, истакао је он.

Истовремено, Медведев је приметио да се империје никада не распадају без накнадних ратова, а после распада СССР-а рат је избегаван скоро 30 година.

„Светски рат се може избећи, али нећу давати прогнозе, прогнозе су незахвалан задатак“, додао је он.

Према његовим речима, свет је наелектрисан до апсолутног степена и не зна се шта ће бити последња кап, али треба радити на томе да не дође до правог светског рата.

„Озбиљно говорећи, ми, наравно, нисмо желели такав развој догађаја... али свет је заиста наелектрисан до апсолутног степена“, оценио је Медведев.

„Не могу да кажем шта ће бити последња кап и окидач, али у неком тренутку то може да се деси“, рекао је он, додајући да сада сви морају да раде да се не реализује вероватноћа „правог светског рата“.

Запад неспреман за равноправно партнерство

Према његовим речима, Запад се показао као неправедан према Русији и није спреман за равноправно партнерство.

„Такозвани западни свет се показао неправедним према нашој земљи на много начина и није спреман на равноправно партнерство. Више пута смо тражили од наших бивших партнера, које сада често називамо и непријатељима, да чују нашу забринутост у области безбедности које су настале након смрти Совјетског Савеза“, објаснио је Медведев.

Медведев је приметио да Запад није чуо Русију, они су се „само ругали у извесном смислу свих ових година, исцрпљивали нас, покушавали да нас ослабе, окруживали нас новим војним базама истог оног војног блока који је био у непријатељству са нашом бившом земљом деценијама“, закључио је Медведев.

Како је навео, на Русију санкције баш и не делују и нису имале фаталан ефекат нити ће га имати, а нова ограничења имају само један циљ – да покажу лојалност Сједињеним Америчким Државама.

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 113 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.