header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Коначно је рашчињен онај што је Србе назвао свињама
Коначно је рашчињен онај што је Србе назвао свињама Штампај Е-пошта
петак, 28 април 2023

 Протођакон Руске Православне Цркве Андреј Курајев, најпознатији модерниста и либерал, коме је већ раније забрањено служење, коначно је рашчињен.


Патријарх Кирил потписао је указ о рашчињењу протођакона Андреја Курајева. Одговарајући документ објављен је на званичном сајту Московске епархије.

 „Због чињенице да је протекло више од две године од одлуке московског Епархијског суда да Вас низвргне из свештеничког чина и уведе мораторијум на издавање указа о томе како бисте имали времена да преиспитате свој став и вратите се на пут Цркве, Ви ни речима ни делима нисте показивали знаке покајања и, између осталог, нисте прекинули своје деструктивно деловање“, каже се у тексту Уредбе.

Сам Курајев сматра да је право да саслужује патријарху Кирилу „онако како је сам себи направио“ сумњива част, коју он није тражио.

 „Патријарх Вартоломеј ми је пре годину дана рекао да не може да прихвати моју жалбу док не буде правоснажне пресуде. Сада она постоји. То не значи да ћу користити ову опцију“, написао је бивши клирик Руске Православне Цркве на свом Телеграм каналу.

Подсетимо, 2021. године Епархијски суд Москве је рашчинио протођакона Андреја Курајева, међутим, патријарх Кирил је увео мораторијум на одлуку суда и дао времена за покајање и размишљање.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.