header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Американци покушавају да Русију оставе без "Мртве руке"
Американци покушавају да Русију оставе без "Мртве руке" Штампај Е-пошта
петак, 28 април 2023

 Оружје судњег дана. Сједињене Државе немају чиме да убију нуклеарни адут Русије. Чак и обезглављеној

Сједињене Државе намеравају да одсеку „Мртву руку“ Русији законом о забрани употребе нуклеарног оружја од стране вештачке интелигенције. Експерти су оценили амерички план.

САД желе да оставе Русију без „Мртве руке“ како би избегле нуклеарну одмазду. Да би се то постигло, промовише се закон о забрани употребе нуклеарног оружја од стране вештачке интелигенције. Царград сазнао да ли САД имају шансе за успех.

Систем "периметар"

Говоримо о аутоматском систему који омогућава да извршите узвратни нуклеарни удар на непријатеља, чак и ако нема ко да изда наређење за то. Ово гарантује нуклеарну одмазду у случају агресије на земљу.

У Русији се овај систем назива „Периметар“, али на Западу је добио тачније и злокобније име „Мртва рука“. Овај систем служи као гарант против било каквих покушаја наношења нуклеарног удара на нашу земљу.

Покушај да се промене правила игре

Постало је познато да Сједињене Државе развијају нацрт закона о забрани употребе нуклеарног оружја од стране аутономне вештачке интелигенције. Према мишљењу америчких конгресмена, закон треба да обезбеди да „без обзира на то шта се дешава у будућности, коришћење нуклеарног оружја контролише особа, а не робот“. Идеја коришћења вештачке интелигенције за покретање нуклеарног удара која није људска је „непромишљена и опасна“, кажу амерички законодавци.

Према речима војног посматрача и резервног пуковника Виктора Литовкина, закон који су измислили Американци првенствено је усмерен против Русије. Тачније, против руског система узвратних удара Мртве руке.

Американци желе да нам одузму последњу могућност да нанесемо узвратни удар на САД користећи систем Периметар, – рекао је Виктор Литовкин у коментару за АиФ.

 „Мртва рука“ се не може одсећи

Према речима бившег шефа руских противваздушних ракетних снага и војног експерта Сергеја Хатиљова, сам назив система за узвратни удар говори да се он ни на који начин не може зауставити.

Немогуће је одсећи нашу „мртву руку“. Зато што је мртва. Мислим, она је већ мртва, – рекао је стручњак у разговору за Царград.

Он је истакао да је систем измишљен у случају да руско руководство није било у стању да притисне дугме на нуклеарном коферу. Односно, у аутоматском режиму, под одговарајућим условима, прво се лансира ракета репетитор, затим се издаје команда за борбену употребу нуклеарног оружја.

Када се ракета покрене, биће немогуће зауставити систем. То не могу да ураде ни Сједињене Државе, па чак ни сама Русија. Стога све разговоре о одсецању „Мртве руке” стручњак сматра неодрживим.

 „Мртва рука“ чврсто стеже грло Сједињених Држава

Војни политиколог Александар Михајлов потврдио је да је претња употребе руске нуклеарне тријаде за САД заиста релевантна. Према његовим речима, ако се Американци плаше било чега у овом животу, то је употреба стратешке нуклеарне тријаде Русије на својој територији. С тим у вези, експерт је уверен да САД никада неће прећи ову црвену линију.

Александар Михајлов није искључио да у нови СТАРТ - 4  желе да упишу неке ставове који наводно неће дозволити Русији да употреби систем наношења масовног нуклеарног удара, ако буде потребно, без обзира да ли би војна команда могла да изда такво наређење. Међутим, експерт је сигуран да руско руководство никада неће потписати такав документ.

Која је поента лишавати себе гарантованог одговора непријатељу? На крају крајева, само овај систем, углавном, гарантовано ће одвратити бившег партнера од превентивног нуклеарног удара, – објаснио је Александар Михајлов у разговору за Царград.

"Мртва рука" на чувању живота

Тако се стручњаци слажу да је мало вероватно да ће САД некако моћи да утичу на руски систем нуклеарне одмазде. Тако да можете мирно спавати. „Мртва рука“ и нуклеарна тријада Русије гарантују безбедност грађана земље. Американци могу измислити и усвојити било које законе које желе. У Русији ће увек само гледати и смешкати се. Зато што САД немају реалну прилику да зауставе „Мртву руку“ Русије.

Још један гарант безбедности је континуирано унапређење руског нуклеарног арсенала. Дакле, хиперсоничне ракете наше земље још увек не може да заустави ниједан систем ПВО. А дрон нуклеарне подморнице „Посејдон“ је у стању да се тихо приближи мети и зада разоран удар који ће се осетити не само на обали, већ и унутар земље.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.