header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Управник послова УПЦ прокоментарисао је покушај напада на Предстојатеља
Управник послова УПЦ прокоментарисао је покушај напада на Предстојатеља Штампај Е-пошта
понедељак, 01 мај 2023

 Због оваквих поступака ће плакати многе генерације, поручио је митрополит Антоније.

Многе генерације наших суграђана ће платити због таквих поступака које себи дозвољавају противници Украјинске Православне Цркве у Кијево-Печерској лаври. Ово је рекао митрополит бориспољски и броварски Антоније у беседи 30. априла 2023. године, коментаришући инцидент када је група младих покушала да нападне Његово Блаженство митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија.

 „Ми не постојимо појединачно, затворени, сви смо једна људска природа. А ако нам се неко руга преког ограде, то су и наша деца и унуци. И вероватно, не знам зашто, бака није молила или мајка није показала рај у очима овом детету, које је, колико јуче, трчало за Његовим Блаженством, узвикујући неке пароле. Не разумећи да имају само 14 година, а Његово Блаженство има скоро 80. И због поштовања према годинама, требало би да постоји другачији став. А кад смо код живота, шта они знају о животу? Можда они који их воде мисле да знају нешто о животу? Не знају и плакаће. И не само они, нажалост. Плакаћемо и, највероватније, многе генерације ће плакати због оваквих поступака. Морамо се тога плашити и чинити све што је у нашој моћи да до тога не дође“, рекао је митрополит Антоније.

Предстојатељ Украјинске Православне Цркве одслужио је 29. априла, уочи Недеље жена мироносица, свеноћно бденије у Кијево-печерској лаври. Када је Његово Блаженство митрополит Онуфрије ишао од цркве до аутомобила, десетак учесника антицрквеног митинга потрчало је према њему. Они су агресивно скандирали пароле и покушали да нападну Архипастира. Ове екстремисте су гурнули у страну ипођакони и полицајци.

 Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.