header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патрушев: Амерички фондови по налогу Пентагона написали водич за распад Русије Штампај Е-пошта
уторак, 02 мај 2023

 Низ америчких фондова је по налогу Стејт департмента и Пентагона за америчку елиту написало „водич за распад Русије“, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Неколико америчких фондова истовремено активно упознаје вашингтонску елиту са својим научним радовима, на брзину написаним по налогу америчког Стејт департмента и Министарства одбране САД, под називом ‘Неуспела држава: водич за распад Русије’“, рекао је Патрушев у интервјуу листу „Известија“.

Он је напоменуо да „главни улог, према ауторима, треба ставити на стварање и одржавање нестабилности у државама суседним Русији, као и на информациони рат, укључујући подршку ‘пете колоне’ и подстицање унутрашњег руског сепаратизма“.

„Само структуре Џорџа Сороша, иначе, који је своје сународнике у Мађарској током Другог светског рата изручивао нацистима, годишње издвајају 800 милиона долара за прављење фиктивних видео-снимака, монтираних фотографија и фалсификата на друштвеним мрежама“, објаснио је Патрушев.

Он је додао да Запад покушава да уништи темеље сверуског и националног идентитета, „из све снаге намећући нама туђе иновације, попут родне разноликости и историјског ревизионизма“.

Према његовим речима, читаве институције у САД и Европи неуморно стварају сумануте антинаучне теорије које имају за циљ подривање ситуације у Русији.

„Запад покушава да подрије унутрашње јединство наше земље и народа, деморалише наше грађане, да им улије осећај инфериорности. Читаве институције у САД и Европи неуморно раде на стварању најлуђих псеудонаучних теорија“, објаснио је он.

Према његовим речима, ови центри „поткрепљују потребу преформатисања свести Руса, њиховог покајања пред суграђанима других националности и вероисповести, који се наводно налазе под такозваним царским угњетавањем“.

„Противници Русије навикли су да злоупотребљавају нашу доброту и великодушност. Апологети антируских идеја које потхрањују западњаци, пропагирајући либерализам, одбацујући концепте отаџбине и љубави према отаџбини, наводе воду на воденицу непријатеља. Морамо чврсто да бранимо своје националне интересе, своју културу и историју са бригом за будућност државе“, додао је Патрушев.

Како је приметио секретар Савета безбедности, „западна пропагандна машина не функционише када се сусреће са чашћу, племенитошћу, чврстином духа и непоколебљивим моралом својственим нашем народу“.

„Традиционалне духовне и моралне вредности морају се на сваки могући начин подржавати и јачати, не заборављајући да се при томе разоткривају русофобичне псеудонаучне теорије, које постају основа за агресивна антируска дејства“, закључио је Патрушев.

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 02 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 99 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.