header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow РИА "Каћуша" о бруки и срамоти удара на Кремљ
РИА "Каћуша" о бруки и срамоти удара на Кремљ Штампај Е-пошта
среда, 03 мај 2023
         Кијев је прешао границу покушавајући да удари Кремљ са два дрона. Они су оборени, али сама чињеница покушаја убиства председника Русије довољно говори. Ово је први ударац Кремљу за 80 година од завршетка Великог отаџбинског рата, који су санкционисале САД и који би требало да покаже немоћ Русије пред налетом Оружаних снага Украјине.

Сада постоје три опције за одговор: прогласити кијевске власти терористима и физички их уништити, објавити рат и поразити непријатеља. Или можете ништа и чекати да ударац буде масовнији и са много жртава, па онда размислите коју од две опције изабрати Синоћ се догодило нешто што се није десило пре 80 година. Непријатељ је напао Кремљ. Напао је са снагама две беспилотне летелице, покушавајући да долете до резиденције председника Русије на територији Кремља. Према прес-служби шефа државе, напад се сматра планираним терористичким актом.

Према речима прес-секретара председника Дмитрија Пескова, беспилотне летелице које су стигле до територије Кремља неутралисане су електронским ратовањем. Иако снимак експлозија дронова пре говори о физичком уништавању уређаја од стране ПВО. Пре тога смо видели како електронско ратовање „приземљује“ возила или им смањује контролу, али да их електронско ратовање дигне у ваздух? Осим ако није нешто потпуно тајно. Овако или онако, али након пада и расутих фрагмената дронова на територији Кремља није било жртава нити материјалне штете.

Међутим, како се види на запису очевидаца, након пада једне од беспилотних летелица избио је пожар. На снимку другог снимка види се како се дим диже над територијом Кремља. Очигледно, оборени дрон је изгорео.

Делује као да умири јавност, Песков је рекао да председник у том тренутку није био у Кремљу. Међутим, овде то уопште није важно, јер уређаји ипак не би постигли циљ да убију вођу, али су постигли медијски и пропагандни циљ да покажу свету да Украјина може некажњено да удара по „руским центрима одлучивања.” Тачније у главном центру целе земље. Ето, шта год да се каже, успели су.

 

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Цео чланак се налази на: https://katyusha.org/

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.