header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Почела предизборна кампања у СПЦ Штампај Е-пошта
субота, 05 децембар 2009

НОВАТОРСКЕ ТРАНСИНДЕНТИТЕТЛИЈЕ ВЕЛИБОРА ЏОМИЋА

Свећеник, НАТО јуришник, Велибор Џомић напада сајт прогоњених, светосавских, православних, србских часних патриота „Борба за веру“!

Почела предизборна кампања у Србској Православној Цркви преко шпијунске агенције Велибора Џомића!

 +++

 Овако се кратко може формулистати све што би смо хтели да кажемо јавности поводом лажи и клевета, које су изашле у дневним новинама (светским -  не црквеним) од једног црквеног јерарха, који не само што нема шта да тражи у једном часопису, чија тематика није православна,  већ не сме да  говори неистине, или србски речено - да лаже, јер му Бог то забрањује.

Људи попут њега су испразнили цркве, јер је народ због таквих побегао. Па пошто више немају народ, људи се не стиде и Бога не Боје, а мисле да код земаљских власти добро стоје, онда сматрају да могу да пуцају одакле хоће и како хоће. И могу. Па Бог је и дао њима и њиховим истомишљеницима овај свет. А мали, тврдоглави борци за веру овде су губитници и само хоће да достојанствено оду, да би пред својим Господом могли да кажу да су се борили часно и до краја.

Али, не лези враже! Џомић и његови хоће и славу и част. Но, неће Јудину, за којим су пошли. Они хоће да окрену ствар, па да буду мученици. Па и Американци су нас убедили преко свих медија да смо ми сами себе у ствари бомбардовали и да смо толико криви да је и бомбардовање било благо!

Ја ово пишем изиритиран тиме што овај туга свештеник, бахатост и самовољу оних који цео црквени поредак Богослужења истумбаше што сваки писмен човек може да види и упореди ако пусти снимке са новаторских служби и погледа богослужбене књиге штампане од стране Србске Патријаршије), скаче и напада слободне људе, правоверне, који га не дирају, на његове службе не дај Боже да иду.

Па шта хоће?

Ето му његова лажна наука. Нек живи од ње. Ја нећу да такве
свештенике помажем. Имају они где да приме плату.

Ово пишем да осоколим уредништво Борбе за веру. Да нема њих, где бисмо истину могли прочитати ми који хоћемо да у Србији верујемо онако како су наши преци веровали и нама веру предали?! Ми и по земаљским законима имамо право да се окупљамо на ником сметајућим сајтовима. Али, дотични и њему слични (једном речју: новотарци) хоће нам и то право одузети, и то прогласити за забрањено.

А што се тиче крволочности и говора мржње (који нама импутира) – они нас неодољиво подсећају на Римске императоре, који тражише слуге Божије и бацаше их зверовима у Колосеум. Па ако им, уз помоћ њихових ментора,  и пође за руком да чине са Борцима за веру што су чинили Римски императори са хришћанима, не бојмо се, браћо! Православни календар препун је таквих.

А са Јудама увек бива исто!

Амин.

Андреја Рајић

Последњи пут ажурирано ( субота, 05 децембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.