header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Грузијски премијер: Нећемо допустити промену Богом установљених вредности Штампај Е-пошта
петак, 05 мај 2023

 Влада неће попустити мањини која намеће своју агенду на рачун традиционалних вредности грузијског народа, изјавио је 4. маја 2023. изјавио премијер Грузије Иракли Гарибашвили на годишњој Конференцији конзервативних политичких акција у Будимпешти, преноси interpressnews.ge.

 „Нећемо подржати покушаје мањине да агресивном пропагандом промени вредности које већина нашег становништва сматра постављеним од Бога, на којима је изграђен грузијски идентитет, самобитност, читава наша историја“, рекао је Гарибашвили.

Он је нагласио да власт неће толерисати "насиље над припадницима мањине", али неће толерисати ни "насиље мањине над већином". Како је напоменуо премијер, власти ће штитити права већине, јер је у Грузији за већи део народа породица уставом записана заједница мушкарца и жене.

Гарибашвили, који има четворо деце, рекао је да "заједно са већином грузијских родитеља" жели да образује будућу генерацију "на јединственим вредностима заснованим на хришћанству".

Владајућа партија Грузијски сан, која је номиновала Ираклија Гарибашвилија за место премијера, води курс ка европским интеграцијама, покушавајући да га комбинује са ослањањем на традиционалне вредности. Ове тежње се сукобљавају док невладине организације које делују у Грузији гурају ЛГБТ програм и покушавају да ограниче утицај Грузијске Православне Цркве, која осуђује легализацију греха и геј параде.

Такође, покушајима њиховог одржавања сваки пут се тврдоглаво опиру конзервативно настројени грађани. Тако су се 3. јуна 2022. присталице традиционалних вредности успротивиле ЛГБТ недељи у Тбилисију, организујући масовни митинг који је завршен вишехиљадичним митингом испред зграде парламента.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.