header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Пригожин најавио „Вагнерово“ напуштање Бахмута и да ће лично тражити казну за Шојгуа и Герасимова Штампај Е-пошта
петак, 05 мај 2023

Оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин објавио је снимак на коме је показао редове Вагнерових лешева, при чему псује начелника Генералштаба Оружаних снага РФ Валерија Герасимова и руског министра одбране Сергеја Шојгуа, окривљујући их за смрт убијених „вагнероваца“. 

 + + +

Вест последњих дана пред наступ ВФУ је једна лепша од друге. Осећа се као да неко намерно дестабилизује ситуацију у земљи, удара прво у једном правцу, па у другом.

У почетку смо видели да су кијевски још увек у стању да донесу своју беспилотну летелицу на Црвени трг и нисмо видели никакву реакцију на ово.

Русија ће данас водити преговоре о продужењу „Зрнастог посла“ и пуштању цевовода за амонијак кроз Белгородску област и Украјину у истом граду где су Украјинци јуче пред камерама тукли нашег делегата.

Поред тога, широм земље се изводе непрекидни удари беспилотних летелица и терористички напади. Све је то постало толико уобичајено да је граната бачена на трг код Белгородског Валујка једва доспела у регионалне вести, али је било потребно нешто изузетно да се употпуни осећај губитка власти у земљи. И десило се. Непотребно је рећи да је то било потпуно неочекивано.

Почетком недеље међу војском су се појавиле гласине да ће Вагнер кренути у одступницу. Али гласине су само гласине да свакодневно има „вести“, од којих се 80% не обистињује или не одговара стварности.

Међутим, овог пута су се гласине потврдиле.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "РИА Каћуша"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.