header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Евгениј Сатановски: Доста је пренемагања! Штампај Е-пошта
уторак, 09 мај 2023
          Уз дужно поштовање, замолио бих руководство свих нивоа, па све до највишег, укључујући све наше инстанце, олигархијске кланове, ресоре и организације, интересне групе, укључујући и најауторитативније лобистичке и друге структуре, као и дворјанe, официрe, функционерe и дипломате свих нивоа: престаните да се мучите са будалаштинама око преговора са Украјином, Западом, међународним организацијама, као и светском заједницом, коју представљају УН и други уважени климоглавци. Исто важи и за појединачне лидере појединих држава које покушавају да делују као посредници између Москве и Кијева, укључујући неутралне и пријатељске (Кину, Индију, Турску или било кога другог, свеједно).

Никакве резултате нећете постићи, осим глобалне срамоте, укључујући и ону пред сопственим становништвом. Било да је то „житни договор“, глупости о извозу руских ђубрива и прехрамбених производа на светско тржиште, о извозу амонијака „Тољати-азота“ преко луке Одеса, или пак, неки други финансијски интереси неког другог богатуна. Поред још једне, далеко не прве у нашој новијој историји, невероватно дрске обмане, из читавог тог пренемагања, по дефиницији, не може изаћи ништа, као што није из НИКАКВИХ наших преговора, уговора и споразума са Западом током последње трећине века, од неширења НАТО-а на Исток до „Минска“, „Минска-2“, „Нормандијског формата“, „Шредерове формуле“ и осталих трикова из бескрајне серије „Русија, са читавим њеним руководством, била је, јесте и биће изиграна као последњи наивчина“.

Или скините крст, или обуците гаће. Или се борите и победите, или се опростите од земље која због тако чудних гестова једноставно неће постојати – са свим њеним ресурсима, нуклеарним потенцијалом који једва да икога плаши и глупом уображеношћу о великој прошлости, бизарно помешаном са наивним уверењем да држави и онима који њоме владају гарантује исту такву будућност. Не гарантује. Поготово имајући у виду све оне митове којима се руководе надлежни, као и кадровске грешке које су већ направљене и које ће несумњиво бити направљене у будућности. Веома бих волео да се тај континуирани ланац лажи, крађа, брбљања, испирања очију и имитације насилних активности уместо добијања конкретних резултата коначно прекине. Ако треба, нека лете главе оних који су у све ово умешани, у било којој количини. Јер, после свега, нико уопште не може остати здрав и читав!

То ће истовремено поменутим неутралним и пријатељским државама показати да има смисла да остану неутралне и пријатељске у односу на Русију, а не да нас замлаћују као последње фрајере, како то отворено ради Турска, успешно мамећи од нас све могуће и немогуће у технолошкој и финансијској сфери, а у политици градећи нову Отоманску Порту на рачун „руског света“ у Закавказју, Казахстану и Централној Азији, истовремено снабдевајући Украјину оружјем и чинећи све што је потребно да ојача своју сферу утицаја унутар Русије у случају нашег пораза. Што са интересовањем прате Индија, Кина, Иран, Бразил и ти исти Арапи. Треба добити рат – за почетак у Украјини, а не глумити да рата нема и понављати идиотске фразе о спремности за преговоре и о „црвеним линијама“, дођавола с њима! Веома једноставно…

Телеграм канал Е. Сатановског; превео Ж. Никчеви

Извор: "Искра"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.