header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Са нашег "Телеграм" канала: Не клоните духом Штампај Е-пошта
уторак, 09 мај 2023
          „Не клоните духом... Господ ће помоћи – разумем да вам је тешко, да су вам нерви уморни – али запамтите да је Богу могуће оно што је човеку немогуће.

Чврсто верујте, надајте се у милост Господњу – Он ће послати помоћ одозго, умудрити срца – само издржите још мало и молити се снажније са убеђењем. Иако је често тешко разумети када то не видите, ипак морате запамтити да је увек све најбоље. После тешке болести, јак организам често јача – мораће да се чисти кроз ватру – па кроз све ово пролази наша драга домовина.

Не очајавајте... Велик је Господ и дуготрпељив... Бог вас благословио"

Света Мученица Царица Александра Фјодоровна Романова

+ + +

Људско срце

По природи људско срце је чисто, меко, топло; али када страсти (грешне навике) продру унутра, оно постаје хладније, тврђе и тамније. Као млеко када се укисели те постаје, гушће, мање течно, лажи (преваре) отврндњавају срце, његов нормални проток смирења је оштећен поквареношћу и злобом.

Са грехом унутар себе и лажама (преварама) око себе, верник је још више убеђен у држање Божијих заповести, јер у њима он налази подршку против његових сопствених грехова и одмор од напада злих људи.

Свети Теофан Затворник

+ + +

„Наша највећа несрећа је уклањање руског народа од Христа и Његове Цркве.

Без исповедања вере православне не можемо имати благодат Духа Светога, Која се задобија у Светим Тајнама да би нам дала снагу да се боримо против зла, да будемо носиоци истинског хришћанског морала и да, на тај начин, савршавамо своје спасење. Зато је Господ рекао: „Ко има веру и крсти се, тај ће се спасти“. Вера је на првом месту у нашем спасењу.

Свети Серафим (Соболев)

 

Извор: https://t.me/+SR3oKR0k2lVmODNk

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.