header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Андреј Сошенко: Пригожин: "Нас су глупо обманули" Штампај Е-пошта
среда, 10 мај 2023

 Да подсетим да је 5. маја Јевгениј Пригожин најавио да ће јединице Вагнера 10. маја пренети положаје у Артјомовску на трупе Министарства одбране Русије како би спасили људство од губитака и „зацелиле ране“ у позадини. логори. Он је још једном оптужио руско Министарство одбране да ствара катастрофалан недостатак муниције за борце Вагенра. Његов апел од 5. маја је крик очаја, не зна коме и како да апелује да заустави ово безакоње и уништавање његових бораца.

Пре два дана, чинило се да су праведни апели Јевгенија Пригожина о нереду изазваном вештачком несташицом муниције за Вагнер, бар делимично, саслушани и решени. У ноћи 7. маја, како је Пригожин обавестио, примљено је наређење да се Вагнеру изда муниција. „Добили смо борбено наређење... у коме... следеће: обећава нам се да ћемо добити муницију и оружје онолико колико нам је потребно да наставимо даље акције“, рекао је он 8. Пригожин је такође додао да ће се питањима интеракције Вагнера и руског Министарства одбране бавити армијски генерал Сергеј Суровикин.

У претходном чланку на ову тему, он је написао да се, стога, мора претпоставити да ће Вагнер  наставити да обавља своје функције у Артјомовску након 10. маја. Истина, напоменуо је, питања су остала! Ако је очигледан неред са залихама систематски примећен раније, онда нема гаранције да се неће поновити следећи пут, а такође, наравно, вештачки. И не само у односу на „Вагнер“. Ко је одговоран за смрт бораца Вагнера? Ово је ствар надлежности. А по законима ратовања – трибунал!

Нема ни снаге ни потребе да се извлаче додатни закључци и коментари на ово што се сада дешава, јер је све већ речено. Дакле само информације. Укратко, неред се наставља!

На Дан победе, 9. маја, Јевгениј Пригожин је објавио још једну видео поруку у којој је навео да Вагнер на чијем је челу још није добио муницију коју је обећало руско Министарство одбране. Као што можете разумети вођу „Вагнера“, „наређење да се да све“ дао је Врховни командант. Али Пригожин је приметио да је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије лично смањио количину потребне муниције за десет пута. „Обећано нам је да ће нам (муниција) бити дата 7, 8. у два сата ујутру је примљено наређење да дају све, данас је девети, 8. је био састанак у којима су дали 10% траженог, једноставно смо се дрско преварили. Нећемо напуштати Артемовск још неколико дана, борићемо се. А онда ћемо одлучити“, посебно је рекао оснивач „Вагнера“.

Према његовим речима, Министарство одбране му прети оптужбама за издају ако напусти позиције. Али одмах додаје: „Ако нема муниције, онда ћемо напустити своје положаје и поставити питање: „Ипак, ко издаје отаџбину?“ Очигледно онај који је потписао (о смањењу доделе муниције)“. Пригожин говори и о ненормалној ситуацији на боковима из Артјомовска и, уопште, о алармантном стању ствари на фронтовима.

Још једна реч Пригожина: „Још не могу да добијем одговор, јер се састанци (у Московској области) одржавају од јутра до мрака. О чему причају, нико не разуме. До сада је једини састанак како не дати муницију Вагнеру, не дати оружје које смо тражили, како бисмо могли ефикасно да одбранимо земљу која се зове Русија, да наставимо јуриш на Артјомовск како бисмо ометали офанзиву у Украјину. Украјина данас бомбардује Белгородску област, народ није у паници, али је веома забринут – зашто држава не може да заштити своју земљу? Данас цепају бокове у правцу Артјомовка, прегруписавају се у Запорожју, апсолутно им је јасно да ће офанзива бити на терену, а не на ТВ-у. Јер до сада у нашој земљи сви мисле да се све може радити на телевизији и славити Дан победе. Дан победе је победа наших дедова, ми ову победу ни милиметар нисмо заслужили.

Једина позитивна ствар из онога што је Пригожин рекао је то што Суровикин остварује интеракцију Министарства одбране са приватним војним јединицама, али не може ништа да уради без одговарајућих овлашћења.

Такође на видео снимку (додатак главном обраћању) постоји фрагмент у којем Пригожин објашњава недостатак граната на предњој страни жељом „деде“ да створи залихе у складиштима: „Срећан деда мисли да је добро... А шта да раде земља, деца, унуци, будућност Русије и како да се добије рат, ако се случајно, претпостављам, испостави да је овај деда потпуни нитков? Неки сајтови су брзо посумњали у Пригожина, чак и са пожудом, да под „дедом“ мисли на врховног врховног команданта. Највероватније, то значи - С.К. Шојгу, како је наведено на мрежама.

Пригожин је рекао још много тога. Не дајем директне везе са изјавама (видео) Јевгенија Пригожина од 9. маја. И он, нажалост, злоупотребљава псовке и неке изопачене слике, што растужује. И, узгред, смањује ниво вапијућих питања која он покреће. Али морате одвојити једно од другог. По принципу, Пригожин је више него у праву!

Саме речи у главној Пригожиновој изјави од 9. маја можете прочитати на овом линку .

 У Кремљу, у међувремену, кажу да нису видели апел оснивача Вагнерове групе Јевгенија Пригожина објављеног 9. маја. „Нисмо видели, не. Не могу рећи ништа. Јуче, знате шта смо радили, било је много гостију, много догађаја“, рекао је Дмитриј Песков, прес-секретар председника Русије.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Руска народна линија“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 100 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.