header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Разбијени су у парампарчад“: Пуковник Мекгрегор открио циљеве које је Русија погодила у Украјини Штампај Е-пошта
четвртак, 18 мај 2023

 Бивши саветник шефа Министарства одбране САД, пуковник Даглас Мекгрегор, открио је тачно које је циљеве руска војска погодила у Украјини. Према његовим речима, Руси су код Кијева уништили изузетно рањиве циљеве: „Били су разбијени у прах и пепео“.

Мекгрегор је напоменуо да је Русија, као резултат масивног удара на Кијев и околину, уништила критичне циљеве. Пре свега, реч је о складиштима са западним наоружањем.

У близини Кијева, Руси су погодили веома важна местса, разбили их у парампарчад, – рекао је војни експерт, говорећи на на YouTube-каналу Redacted.

Бивши саветник шефа Пентагона је нагласио да су скоро сви напади били на складишта у којима је складиштено западно оружје. Конкретно, британске ракете дугог домета Storm Shadow и амерички системи противваздушне одбране Патриот.

Он је напоменуо да Оружане снаге Русије покушавају да осигурају да оружје које су пренеле земље НАТО-а једноставно нема времена да стигне на фронт. А чињеница да су руске ракете погодиле ова складишта говори о добром раду обавештајних служби у Русији, рекао је Мекгрегор. А уништавање америчких противваздушних ракетних система Патриот омогућава Русима да обезбеде рад своје авијације.

Раније је објављено да је током напада на Кијев руска ракета Кинжал уништила ПВО систем Патриот. Сједињене Државе су пренеле ове комплексе у Украјину како би се она заштитила од гранатирања из Русије, али амерички противваздушни топови не могу да пресретну хиперсонично оружје.

Како је раније за ТВ канал 360 рекао војни експерт Константин Сивков, прерано је говорити о почетку контраофанзиве Оружаних снага Украјине. На првој линији фронта још нису забележени већи напади тенковских колона и деловање моћне артиљерије. Међутим, можемо говорити о извиђању у борби у припреми за напад.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "Царград"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 18 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 69 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.