header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Румунски медији позвали на молитвену подршку митрополиту Лoнгину Жару Штампај Е-пошта
среда, 24 мај 2023

 Румунски православни интернет медији позвали су на молитвену подршку епископу Украјинске православне цркве, митрополиту Банченском (Јарском) Лонгину, којег је 22. маја 2023. године Служба безбедности Украјине оптужила за изазивање међурелигијске мржње.

„Апелујемо на све са молитвама и подршком за ствар митрополита Лонгина и за очување чисте вере, за коју се ових дана води праведна борба“, пише румунски сајт theodosie.ro.

Како се истиче у обраћању редакције, престајући да бранимо своју веру, губимо заштиту „упоришта православности и отворене еванђелске истине“.

„Због страха, кукавичлука или незнања, кривица за неуспех у одбрани Цркве и вере биће на нама, а не на прогонитељима“, наводи се на сајту.

Истовремено, аутори апела као важан аспект напомињу да је, говорећи у одбрану вере, неопходно поштовати црквене каноне и здраве државне законе о слободи вероисповести, „без фанатизма и компромитујућих реакција, али и без страха и застрашивања“.

И низ других румунских медија обратио је пажњу на ситуацију са оптужбом подигнутом против епископа УПЦ.

„Данас је митрополит Лонгин под отпужбом. Умножимо молитве!” – обратили су се уредници ortodoxinfo.ro православним читаоцима.

„Митрополит Лонгин Жар је један од најпопуларнијих клирика у Украјини, познат у Румунији и по томе што је бринуо о хиљадама деце у манастиру Банчен“, наводи сајт r3media.ro у својој вести посвећеној томе.

Како је раније саопштено, сумњу за кршење члана Кривичног законика у вези са изазивањем међуверске мржње СБУ је после саслушања 22. маја 2023. године изнела владики Лонгину.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.