header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нови афрички православци Штампај Е-пошта
уторак, 08 децембар 2009

Нови африЧки православци

Image        У 26. недељу по Духовима, 6. децембра на дан св.Амфилохија Иконијског, св. Григорија и св. Александра Невског, у српском православном храму св. апостола Томе у Јоханесбургу у духовној радости је обављено још једно крштење припадника локалног афричког Суту племена.

Свету Тајну Крштења су обавили архимандрит Пантелејмон старешина храма св. апостола Томе и отац Атанасије (Акунда) православни свештеник рођен у селу Ебукуби у Западној Кенији који је био и кум на крштењу. Са благословом кума оца Атанасија, две новокрштене Суту афричке девојчице су добиле имена Катхрин-Катарина (по св. Великомученици Екатерини) и Саломy-Саломија (по жени  Мироносици Саломији).

Отац Атанасије (Акунда) је о Православљу учио од својих родитеља и у Православној теолошкој школи Макарија Трећег у Најробију (Кенија). Затим је дипломирао (Мисија и Евангелизација) на Грчком Православном Универзитету Светог Крста у Бостону (САД), а докторирао теологију (Одсек за Мисију) на Универзитету Јужне Африке (УНИСА). Отац Атанасије је данас члан Мисионарског одбора Митрополије Јоханесбуршко-преторијске, ректор и предавач у Семинарији Патријарха Петра у Јоханесбургу и служи као парохијски свештеник у Јоханесбургу. Аутор је књиге: “Личност Духа Светога у мисији”. Он ће се заједно са свима нама духовно бринути о томе да Катарина и Саломија и сви чланови породице Мпхела, рођаци и пријатељи, узрастају и јачају у Православној вери. Да буду добар пример осталим својим сународницима и да на тај начин и сами мисионаре и проповедају Православље у свом месту живљења.

Слика 1
Image
 
 
Слика 2
Image
 
Слика 3
Image
 
Слика 4
Image
 
Слика 5
Image
 
 
Слика 6
Image

 

Чланови Црквеног Одбора у Јоханесбургу

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 децембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.