header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Истрага о лажираним пандемијама грипа Штампај Е-пошта
петак, 08 јануар 2010

Истрага о лажираним пандемијама грипа

05.01.2010

Image       Европски савјет ће покренути истрагу о утицају фармацеутских предузећа на глобалну кампању свињског грипа, наводе Дејли њуз Монтенегро и Глобал Рисерч.  

       Приредила Биљана Јовићевић

Здравствена комисија парламента ЕУ једногласно је донијела резолуцију којом захтјева истрагу. Тај корак за јавну транспарентност корупције између Свјетске здравствене организације, фармацеутске индустрије и академских научника, угрожава милионе живота.

Парламент је на овај чин покренуо др Волфганг Водарг, садашњи предсједавајући огранка Парламента ЕУ за здравство, љекар и епидемиолог, који је оцијенио садашњу „пандемију“ као „један од најгорих медицинских скандала стољећа.“

„Да би своје патентиране медикаменте и вакцине прогурали, фармацеутска предузећа врше утицај на научнике и на званична мјеста за стандарде у здравству, алармирају владе широм свијета и наводе на трошење тијесних здравствених ресурса за неефикасне стратегије вакцинисања и непотребно излагање милиона здравих људи ризику великог броја непознатих посљедица од недовољно испитане вакцине.

 

ПОСЕБНА ИСТРАГА О УЛОЗИ СЗО

Кампања „птичјег грипа“(2005/06) комбинована са кампањом „свињског грипа“ није само узроковала огромну штету делу вакцинисаних и здравственом буџету, већ је пољуљала повјерење у значајне свјетске здравствене институције и њихову одговорност.“

Парламентарна комисија за испитивање истражиће тему „лажиране пандемије“ проглашене у јуну 2009. на савјет своје групе академских експерата САГЕ и документацију њихових интензивних финансијских веза са фармацеутским гигантима као Глаксо Смит Клајн, Рош, Новартис, који су профитирали на лијековима и вакцинама.

Истражиће се и утицај Фармацеутске индустрије на вођење кампање широм свијета против такозване Х5Н1 „птичјег грипа“ и Х1Н1 „свињског грипа“

Парламент ЕУ мора обратити посебну пажњу на улогу Свјетске здравствене организације и њено хитно проглашење пандемије, која је нагло промијенила критеријуме и није сагледала чињеничну опасност од болести, већ број случајева.

Такође, владе држава морају бити стављене пред одговорност због недовољне парламентарне контроле.

http://www.slobodnaevropa.org/content/grip_pandemija_istraga_evropski_savjet/1921883.html

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 јануар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.