header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шта се данас догађало у Грачаници Штампај Е-пошта
уторак, 16 фебруар 2010

ШТА СЕ ДАНАС ДОГАЂАЛО У ГРАЧАНИЦИ

"Администратор" је јутрос монасима, који су остали уз Владику у Грачаници, наложио да напусте манастир што су они без поговора и учинили.

          То својеврсно избацивање изобиловало је шиканирањима међу којима издвајамо налог за претрес пре изласка који им је од стране монаха онемогућен.

Поуздана информација је да следи обилазак манастира ЕРП и КиМ када се очекују покушаји смењивања "нелојалних" настојатеља игумана и игуманија српских светиња широм Косова и Метохије и Рашке области.

Апелујемо на све који на било који начин учествују у овој нашој муци да у миру и достојанствено, како то и приличи православним хрићанима Србима, а како им и личним примером показује Преосвећени епископ рашко-призренски и КиМ Артемије, дају свој допринос да се ова тешка околност у којој смо се нашли разреши богоугодно на спасење свих па и наше.

Група монаха рашко-призренске Епархије   

+ + +

 

 Напомена Уредништва "Борбе за веру":

15. 2. 2010. године у 20:26 h на адресу нашег сајта пристигло је кратко обавештење са адресе манастира Кончул у коме стоји: 

"Помаже Бог,

Последњих дана ме у верницима круже СМС поруке, које позивају верни народ, на сабор у Недељу Православља у манастир Светог Николе-Кончул. Управа манастира обавештава све заинтересоване да не постоји благослов надлежног ахијерејства, као ни управе манастира за одржавање било каквог скупа у манастиру Кончул.

управа манстира Светог Николе-Кончул

настојатељица монахиња Сара"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 фебруар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.