header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење у вези смене игуманије мн. Кончул Саре Штампај Е-пошта
четвртак, 04 март 2010
02/03/2010

Атанасије неуравнотежени и Сава Шмигић тумбају по ЕРП иКМ

Као гелери бомбе бачене међу нас у ЕРП, јуче нас је погодила неправедна одлука, неправедног управитеља (Хвала Богу привременог) о смени Игуманије Саре и постављењу, љубимице Игуманије Катарине, монахиње Минодоре, на место В.Д. настојатељице у манастиру Св. Николаја у Кончулу код Рашке.

         Извор: Инфо служба епархије рашко-призренске и косовско-метохијске у време заточеништва епископа Артемија
 

+++

Без оптужбе, суда и пресуде, привремени Администратор, а дугогодишњи гонитељ благочешћа, донео је ову безакону одлуку у намери да растури велико сестринство Игуманије Саре, или боље Еп. Артемија. Оно што је Епископ Артемије годинама са муком стварао и неговао, Атанасије хоће без муке уз халабуку да растури.

По уставу СПЦ, монашка заједница у којој борави најмање осам монаха или монахиња, сама бира свог натојатеља. У манастиру Кончул тренутно има преко двадесет монахиња, које су пре скоро две године себи за настојатељицу изабрале монахињу Сару.

Разлог смене нигде није објављен нити је, по нашем сазнању, поменут у акту привременог управитеља Атанасија, који је протојереј Тома, архијерејски намесник новопазарски, прочитао сестрама окупивши их, а притом не сачекавши Игуманију Сару да дође у манастир, како би се „удостојила“ да маскар чује о својој смени, будуђи да су зловесници акт привременог управитеља понели са собом.

Шта је био разлог смене Игуманије Саре, то је нејасно. Јасно је само да је Сава Шмигић, јереј, оклеветао сестре поменутог манастира вероватно улизујући се привременом управитељу. Као да у слепилу обузет завишћу и самољубљем, сујетом и несмирењем не примећује колику је штету нанео и себи и манастиру као и верницима своје парохије. Верници ће и даље на службама инсистирати да по правилима свештеник помиње и Еп. Артемија, који је ПРИВРЕМЕНО, а не за стално разрешен управљањем епархијом РПиКМ, а у колико их Сава Шмигић буде понижавао и називао погрдним именима, од стране верујућих житеља Рашке биће му ускраћено гостопримство у кућама његове парохије, а народ ће за своје потребе одлазити у манастир Тушимље, Сопоћане или Ђурђеве Ступове.

Иначе о смени Игуманије Саре говорило се последњих десет дана у нашој епархији. Чак је због одређивања будуђе заменице Игуманије Саре, долазила и Катарина Вујасин, претходна Игуманија поменутог манастира, која је на неславан начин напустила и свога духовника и своје сестре, побегавши у Црну Гору.

Лажни управитељ једва дочекавши „разлог“ да понизи одано чадо Еп. Артемија, је од лажног пастира добио лажну информацију, ради које је сменио Игуманију Сару, а поставио духовно оболелу монахињу Минодору за В.Д Настојатељицу, коју је пар дана раније препоручила неславна монахиња Катарина, која је својим непослушањем стекла лажно расуђивање, уз помћ којега је одредила Атанасију да постави Минодору за В.Д настојатељицу манастира. Тако сада у новој православној, од јуче, пракси имамо то да; епископ поставља настојатељицу коју никада није видео нити чуо. А још и противно уставу СПЦ, за који је Атанасије, не тако давно говорио да можемо „да окачимо мачку о реп“. Он га је изгледа и окачио мачку о реп, али му то није било доста па је сада почео све да качи мачку о реп не би ли наставио да спроводи антицрквену политку, очекујући да ће бити ослобоћен од оптужнице у Хагу, одакле му је дата јасна порука: „Ниподаштавај православље, а ми ћемо ниподаштавати оне који тебе оптужују за РАТНОГ Хушкача“

http://www.eparhija-prizren.info/novo/

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 04 март 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.