header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Срамота траје дуже од живота Штампај Е-пошта
недеља, 07 март 2010

07/03/2010

Срамота траје дуже од живота

Да ли је неко у монтираној емисији ,,Упитник“ видео да је Владика Иринеј Буловић поцрвенео – НЕ, то само показује да онај који је навикао да лаже не црвени.

Сама појава Владике Иринеја у таквој емисији је срамота а клетве и лажи које је изрекао потврђују ту срамоту. Сад се поставља питање чија је то срамота његова или СПЦ. Ја мислим да је то обострана и то што је он хтео да буде срамотан то је његов проблем, а то што је осрамотио СПЦ то је већ наш проблем, а пре свега проблем СА Сабора СПЦ. Може се поставити питање шта је нашој Цркви нанело већу штету:

она ,,монтирана“ туча монаха у Грачаници или

овакво срамно учешће Владике Иринеја у ,,монтираној“ емисији ,,Упитник“,

нека и ово буде питање за СА Сабор СПЦ, а за верни народ српски то више није битно, битно је да СА Сабор ако хоће може и ове као и остале срамоте које су задњих година нанете СПЦ да скине ако то хоће и жели и то већ на предстојећем сабору 24.04.2010. Ако то не уради онда је Сабор још већа срамота и то би било дно за СПЦ са којег се тешко диже.

У тој срамотној емисији од стране Владике Иринеја било је много замена теза, много лицемерија, много лажи на које смо се ми верни народ одавно навикли али бих хтео да укажем на лицемерство Иринеја када хоће да остави утисак да он и њему слични имају љубави према свом ,,брату Артемију“. Ми као и сам Артемије знамо да је то она љубав коју је Каин имао према свом брату.

Верни народ и монаси који су дошли да траже благослов пред наступајући васкршњи пост од Владике Артемија, Владика Иринеј назива ФАНАТИЦИМА и то је крајња замена теза која има основе само у злу што представља читаву глупост коју ми не смемо занемарити због моћи коју носи глупост и зато постављам питања Владици Иринеју Буловић:

- Да ли је Аврам био фанатик када је свог сина хтео да жртвује Богу, или је била то јака ВЕРА
- Да ли је наш Господ био фанатик када је свог сина јединородног послао међу људе да их спасе а људи га разапеше.
- Да ли је Мојсије био фанатик када је свој народ повео кроз море до обећане земље, или је и то била јака ВЕРА
- Да ли је апостол Петар био фанатик када је кренуо ка Христу газећи по површини мора, и да ли је ти што је почео да тоне због слабог фанатизма или слабе ВЕРЕ
- Да ли је наш Свети Сава био фанатик када је оставио краљевство и кренуо у монахе или је и то била ВЕРА
- Да ли је и Цар Лазар био фанатик када је изабрао царство небеско уместо земаљског или је то била ВЕРА спасоносна за народ српски.

Пун је и Стари и Нови завет оваквих ,,фанатика“ , пун је и наш црквени календар оваквих фанатика, а ови што дођоше по благослов од свог духовног оца Артемија су само њихови следбеници који знају да им се испод ногу измиче земља (за чим не жале) ПА СЕ ХВАТАЈУ ЗА НЕБО.

Веру – ,,фанатизам“ који они имају је најмање што могу да учине за све мученике српске који изгинуше за ту веру, (почев од Цара Лазара преко Јасеновца па до овог задњег рата на Косову), али много могу да учине за нас јер су то управо они због којих ће Бог ,,ПРОДУЖИТИ – СКРАТИТИ ДАНЕ НА ЗЕМЉИ“ . Ти фанатици се држе истине која им је мердевина до неба и то је оно што смета Владици Иринеју јер се он држи лажи, лажи која нама никада није донела добро. Још ти фанатици нису заборавили шта им је лаж која је изговорена у вези Рачка донела, не само њиме него свима нама.

А ове лажи које сада бљује Владика Иринеј могу бити нови ,,Рачак“ за СПЦ што жарко жели њихов папа. У питању је продаја СПЦ папи, што ми одавно знамо јер кад год су наши пастири ишли код вука (папе) могли су да разговарају само о прадаји свог стада.

- Зато су антиканонски водили разговоре са папом, зато Владика Игњатије каже да се никада неће одрећи екуманизма (пре би се одрекао Бога)

- Зато се антиканонски врше заједничке службе – Зато се антиканонски заједно причешћују

- Зато су нашег упокојеног Патријарха Павла држали заточеног у болници без права кумуницирања са својим верним народом и медијима

- Зато су Владике Амфилохије, Григорије и Иринеј Буловић покушали да му одузму трон још за живота његовог.

- Зато су Владика Иринеј и владика Игњатије два пута потписали примат папи без одлуке Сабора (Шамбези и Равена)

- Зато имамо јеретичко учење Владике Игњатија

- Зато не поштују одлуке Сабора о вршењу свете Литургије ,,по старом“ онако како се вековима служило

- Зато уводе ,,новотарије“ у вршењу Свете Литургије

- Зато смењују и протерују свештенике и монахе који служе Литургију ,, по старом“ (Чачак)

- Зато свештеници бију верни народ (Душковци)

- Зато браћа монаси ,,Дечански костоломци“ туку и ломе ногу свом брату монаху

- Зато поништавају праведну одлуку Владике Артемија да се туже земље агресори

- Зато поништавају праведну одлику Владике Артемија да цркве и манастире не граде они који су их и рушили– шиптари

- Зато дају Бајдену благослов да гази свету земљу српску натопљену крвљу коју он и његови пролише, исти од Владике Артемија за то није добио благослов

- Зато поништавају одлуке Владике Артемија о смени монаха у Дечанима (који су друга НАТО база на Косову) који се не повинују његовим одлукама

- Зато ћуте о Владици Пахомију

- Зато увлаче епископе у државне институције (Порфирије)

- Зато увлаче епископе у европске институције (Владика Амфилохије)

- Зато је Јудино издајство Владике Артемија

- Зато је фарисејско суђење Владици Артемију

- Зато се разбојнички обијају келије монаха у Грачаници

- Зато је мафијашко – хелихоптерско спуштање Владике Атанасија у Грачаницу (он се сада више бави политиком него црквом боље је да иде у ПУПС)

- Зато се безраложно смењује игуманија манастира Кончула

- Зато се Црква обраћа световним властима за решавање црквених питања

- Зато милиција од верног народа чува папине Владике (Хризостом – Душковци, Атанасије, Шибалић – Косово)

- Зато наше Владике уживају у прелепим дворовима

- Зато се наше владике возе у скопоценим аутомобилима зато редовно иду на екуменске разговоре широм европе изузев Русије

- Зато папине изасланике доводе у Србији (Игњатије Велика Плана, Иринеј- фрушко горски манастири)

- Зато се са спрегама центра моћи блокирају медиje и сајтове који су на страни ИСТИНЕ

- Зато …

Ја ништа од овога нисам измислио ово су ваша дела , а по делима се познајемо. Могу само да поставим питање да ли то што радите, радите у име цркве – које? –моје сигурно НЕ. То што ви радите, радите у име неке цркве коју људи стварају, моју је створио БОГ, моја црква је са неба дошла, а ово што ви радите то је црква која из земље излази. Да нисам у праву (што бих највише волео), може једино Сабор да ме убеди.

Бог Сабору пружа шансу да то уради још на овом предстојећем Сабору 24.04.2010. , на следећем вероватно за то неће имату шансу.

На том Сабору треба да се донесе неколико одлука koje би потврдиле да је СПЦ још увек небеског порекла:

1. Да смените Синод

2. Да казните све Владике које не спроводе одлуку о служењу Свете Литургије ,,по старом“

3. Да вратите епархију Владици Артемију, ако је учинио какво зло да му се суди паралелно са Владиком Пахомијем за педофилију и Владиком Игњатијем за јеретичко учење, да би народ видео да суд није само за Владику Артемија

4. Да СТВАРНО отерате Атанасија у ПУПС – пензију

5. Да распустите Шибелића и његове костоломце

6. Да омогућите праведно суђење Симеону Виловском као и владикама

7. Да се прекину сви екуменски разговори јер они доносе раздор у СПЦ

8. Да се откаже гостопримство папи за сва времена тј док се искрено не покаје

9. Да се владичански двори који су изграђени од народног новца у тешким временима претворе у народне кухиње изузев оних који су играђени од папиног новца, такви двори да остану Владикама који су их и направили са папом и да остану пусти као што су пусте оне рушевине по Београду које је папа са НАТО-ом направио.

Ако се не донесу овакве одлуке онда значи да је и Сабор исти као и Синод, онда значи да је и истина заједно сахрањена са нашом црквом,онда значи да ни ваша љубав није стварна јер је одвојена од истине, зато водите рачуна наше Владике на овом судбоносном Сабору не можете да кажете да немате времена , НЕГО ИСКОРИСТИТЕ ВРЕМЕ КОЈЕ ВАМ ЈЕ ДАТО ЗА СПАСЕЊЕ СПЦ, немате право да будете млаки јер сте ви пастири стада , јер ако будете млаки бићете ,,избљувани из уста господњих“ (Отк. 3,16).

Знајте да Вам је сада најтеже, лако је било борити се са непријатељем који је ван куће, пазите он је сада у кући. Нека је вама и нама Бог у помоћи. Оправдајте оно што сте и тиме ћете спасти нашу цркву.

АМИН. ДАЈ БОЖЕ.

Верољуб Браничевски, 06.03.2010

 (Преузето са: http://www.novinar.de/2010/03/07/sramota-duze-traje-od-zivota.html#more-14516)

http://www.eparhija-prizren.info/novo/

Последњи пут ажурирано ( недеља, 07 март 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.