header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ухапшен протосинђел Симеон Виловски Штампај Е-пошта
четвртак, 11 март 2010

четвртак, 11. мар 2010, 15:33 -> 15:57

Ухапшен Симеон Виловски

          Симеон Виловски ухапшен у Грчкој. Виловски, коме се на терет стављају финансијске злоупотребе, ухапшен у предграђу Солуна, потврдио министар полиције Ивица Дачић.
 

Протосинђел Симеон Виловски ухапшен је у предграђу Солуна у Грчкој, изјавио је заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Грчка полиција ухапсила је Виловског, за којим је расписана међународна потерница, око поднева у предграђу Солуна, рекао је Дачић.

Против архимадрита Симеона, бившег игумана манастира Бањска и смењеног архијерејског заменика Епархије рашко-призренске поднета је кривична пријава Вишем тужилаштву у Београду, а на терет му се стављају финансијске злоупотребе епархијских фондова у износу од више стотина хиљада евра.

Одлуком Синода Српске православне цркве привремено је разрешен дужности епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Артемије, чији је секретар био Виловски.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/558801/Uhap%C5%A1en+Simeon+Vilovski.html

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.